Ga naar de inhoud

Vuurwerk

0-2. Veel balbezit, weinig penetratie, zullen we de finale zo samenvatten? Kinderen tegen mannen? Ik zag de wedstrijd met twee vrienden (m+v) in café de Witte Zwaan, waar het gezellig druk was, maar niet ‘nokvol’ (kwalificatie van de politie voor Amsterdam gisteravond).

Een paar geharde fans hadden zich uitgedost in Ajax-tenue. Er werd meegeleefd en aangemoedigd, ook na de eerste domper in de 17e minuut. De assonantie van de dag kwam van een commentator die kennelijk liever Donny van de Beek in de basis had gezien: “Kut-Schöne!!!” Dit na een mispeer van de Deense middenvelder.

Die lelijke cup ging naar Manchester, besefte iedereen na de omhaal van Mkhitaryan [lekker om die naam te typen!] vlak na rust. We hadden daarna nog veertig minuten om ons te verzoenen met de nederlaag, c.q. te bedenken wat er moest gebeuren met het meegebrachte vuurwerk.