Ga naar de inhoud

Moe

If you liked school, you will love work heet een verhalenbundel van Irvine Welsh die ik niet gelezen heb. Maar die titel schiet nogal eens daar mijn hoofd. Voor mij vallen werk en school samen, dat speelt mee.

Na zes weken vakantie meldde ik me weer, zonder tegenzin. Fit, gebruind, het hoofd pruttelend en zoemend van plannen en nieuwe ideetjes. Zo’n eerste dag zijn alleen de collega’s er nog (fit, gebruind). Er wordt druk vergaderd en overlegd en met agenda’s gezwaaid en voor ik er erg in had, zat ik aan een infuus van andermans/-vrouws stress. Dinsdag ontmoette ik de eerste nieuwe klassen (fit, gebruind, sommige zelfs gemotiveerd en blij me te zien) en aan het eind van die eerste, op zich fijne lesdag vond ik mijzelf thuis terug op mijn allesbegrijpende bankstel. Afgebladderd, leeggezogen, het hoofd suizend en knetterend van bulletpoints, afvinklijstjes en onbeantwoorde post. Mijn nek zat in een krik, de stofwisseling was per direct gestaakt, de ogen weigerden te focussen op de krant. Het was die intense vermoeidheid die ik verdrongen had en waar ik dus na elke vakantie weer van schrik. Zal het iedere dag zo zijn?

Gisteren, na de tweede lesdag (zes lesuren), was ik weer afgeknoedeld en bezoedeld, maar er was een begin van gewenning (verzoening?) en donderdag is mijn vrije dag. Ik wandelde het centrum in, zo langzaam mogelijk, om ergens te gaan eten, zo langzaam mogelijk. De stad druppelde mijn bewustzijn binnen, maar het ging niet van harte. Hé, een nieuwe Haarlemse hersenkraker…

.

puzzelmaker

.

Nadenken, daar was ik nog niet aan toe. De koe aan de Vleeshal heeft (hoe lang al?) een roetneus, zag ik.

.

vleeshalkoe

.

Ik at Indonesisch bij Flamboyant (hoe lang zitten die daar al niet?) en wandelde terug, de stad een eerlijke kans gevend mij terug te vinden. De Vernieuwde Gracht bijvoorbeeld.

.

vernieuwde gracht

.

Nou ja, zo zag hij er niet echt uit… Mijn fotoprogramma heeft een knop waarmee je het beeld verBreitnert.

Vanochtend werd ik verkwikt wakker. Trek in koffie, een bezoekje aan de boekwinkel en geïnteresseerd in de wereld en wijde omgeving. Zin om een RaDaatje te schrijven.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

6 reacties op “Moe”

  1. Marius (RaDa-reda)

    @ de enige vrouw die ik ongestraft ‘muts’ mag noemen: alle (mannelijke) leeuwen zijn inmiddels verbrand, maar onze EK-Leeuwinnen houden de nationale voetbaleer nog een beetje hoog. Heeft dat nieuws onze tegenvoeters bereikt? Enne 52…? Tot u toe een minderheidsstandpunt.

    @schulp: 40? Was dat een gokje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *