Schuim der natie

“Is #lillen al trending?” vroeg ik aan de huisdichteres. We waren vanochtend rond half elf op het strand bij Zandvoort. Er stond een stevige zuidwestenwind die het zeewater schuimig klopte. Of was er meer aan de hand?

.

.

Het schuim stonk niet, maar ‘natuurlijk’ was anders – het leek of er Badedas aan het water was toegevoegd.

.

.

Heel veel Badedas (blijkt trouwen nog te bestaan, ik dacht dat het een uitgestorven prehistorisch merk was)

.

.

.Waar het schuim het dikst was, danste de vlokkenmassa ritmisch mee met deining en wind. Dat is nou lillen, zei ik tegen de huisdichteres, alsof die dat nog niet wist. Vrolijk lepelden we lil- en drilervaringen op en toen hoorde ik een voorbijganger tegen zijn vrouw zeggen: “Kijk, het lilt.” Toen wisten we het echt helemaal zeker. Voor mensen met weinig lilfantasie doe ik er (gedurfde RaDa-primeur!) een link bij naar het onbeholpen, onbewerkte lilfilmpje van 6 seconden dat de huisdichteres maakte:

.

PS Een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen? Abonneer je via ‘Over RaDa’ of in de zijbalk.

Eén gedachte over “Schuim der natie

  • 27/05/2019 om 06:30
    Permalink

    Zo in mijn sas met Badedas! Maar is het natuurlijk schuim of heeft Tata iets geloosd? En het lilt. Zeker. Overtuigend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *