Ga naar de inhoud

Snoeiharde adviezen

“Goede morgen, mevrouw Zweefzicht. De KMTP. Schikt het u?

Nou, dan trekt u toch een dikke jas aan. Als u een beetje meewerkt, zijn we zo klaar. Ik heb het vorige rapport hier bij me.

Ik constateer tot mijn spijt dat de kabouters nog steeds scheef staan? Doet u daar nou eindelijk eens iets aan! Het is een kleine moeite om het even te corrigeren en u zult echt opkijken van het resultaat.

En dan de bodembedekkers, daar hebben we het ook al eerder over gehad. Lievevrouwebedstro… op zich wel geschikt voor de border, maar dit hier… dit gaat werkelijk alle perken te buiten. En waarom, vraag ik u? Het is gewoon een kwestie van regelmatig bijhouden, verder niks. Vergelijk het met de bikinilijn, zeg ik altijd maar.

Ons volgende verbeterpunt was de kleurverdeling, staat hier. De KMPT heeft u onlangs een gratis pakketje roestige spijkers toegestuurd voor de hortensia’s. Zitten die al in de grond?

Neemt u me niet kwalijk, mevrouw Zweefzicht! Dat kan best zo wezen, dat ú daar persóónlijk het nut niet van inziet, maar bent u soms de enige bewoner van deze straat? De KMTP heeft zich gecommitteerd aan BLAUWE hortensia’s. Dat roze is zó passé! En als iedereen maar lukraak doet waar hij zin in heeft, blijft het één grote gribus hier in Heemstede.

Weet u wat… Ik kan u nergens toe verplichten, maar laat ik u dit inschrijfformulier geven. Goede smaak is ook een kwestie van voortschrijdend inzicht. Daarom biedt de KMTP deze hovenierscursus aan, speciaal voor mensen als u, die in het begin wat moeite hebben met onze adviezen. Die oude vrouw van hierachter uit de Bosboom Toussaintlaan gaat ook. U weet wel, die met die foute buxus. Kan ik op u rekenen?

N.a.v. een berichtje in het Haarlems Dagblad van 7 mei, Voortuinkeuring Heemstede:

Vrijwilligers van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde en Groei & Bloei gaan tussen mei en september de voortuinen, geveltuinen en balkons in Heemstede keuren. De bedoeling is de bewoners aan te sporen hun eigen groen te verfraaien. De keurders kijken naar aanleg, beplanting, kleur en het onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *