Ga naar de inhoud

5000 hits en statoholics

Nedstat en Onestat

Ik houd het Raarlems Dagklad nu ruim twee weken bij en ik schrijf het met veel plezier. Tot nu toe zie maar één vervelend bijverschijnsel en dat zijn die onopvallende ikoontjes onderaan de linkerkolom: Nedstat en Onestat. Dat wil zeggen, aan die icoontjes mankeert niks, het is meer dat ik er compulsief op klik en klik en klik… Onestat en Nedstat vertellen je hoeveel bezoekers er langskomen en belangrijker, hoe lang ze blijven en of ze terugkomen. Dat ik eergisteren mijn eerste Zweed gescoord heb. Dat ik nu met stip op de 551ste plaats sta, achter ‘Quirijne kwebbelt’ (op no.550) en ‘Airtoy Pulse Jet Model Airplanes’ (548) en de ‘Bierbrothers Online’ (546). En nog veel meer.

Toen ik gisteren de NRC opensloeg en een staafdiagram zag, werd mijn aandacht daar onweerstaanbaar naartoe gezogen. Toen zag ik dat het om een ander soort ‘hits’ ging. Geen ‘pageviews’ maar de ‘Iraq Coalition Casualty Count’ – het aantal dodelijke slachtoffers sinds januari, opgesplitst in Irakese burgers (300 in april), Irakese agenten en militairen (200) en Amerikaanse militairen (50). De prognose voor mei was somber.

Vrees niet, ik zal jullie er niet met je neus inwrijven. Dit is juist een weblog in de luwte van het wereldgebeuren. ‘BREAKING NEWS’ betekent hier een kruimeldiefstal in de Anegang, plotselinge nachtvorst in de Stadskwekerij of een handgemeen bij het mannenkoor “Zang en Vriendschap”. Dat moet zo blijven. Het is alleen dat ik jullie deelgenoot wilde maken van mijn klikdeformatie.

Ik kijk zo meteen nog één keer bij Nedstat en één keer bij Onestat en als ik dan binnen 24 uur weer klik meld ik me aan bij Statoholics Anonymous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *