Ga naar de inhoud

Pinksterraces Zandvoort

Haarlem is ‘the city that always sleeps’, maar soms krijgen wij bij wijze van ontwikkelingshulp wat lawaai van naburige plaatsjes. Vanuit Zandvoort (zo’n zeven kilometer hemelsbreed) kwam vanochtend, lang voordat wij aan het ontbijt de pinkstereitjes aan het beschilderen waren, het onmiskenbare geluid van de Pinksterraces.

Officiëel heet het evenement ‘de Radio 538 Pinksterraces’. Twee kabaalmakers, één monsterverbond.

Mijn eerste reflex is dan om met mijn scherpste priem naar het circuit te tijgen en daar een welbestede ochtend door te brengen met het lek steken van formule3-banden.

Mij tweede reflex is een poging me te verplaatsen in de tyfusherrieminnende medemens. Op het internet vind ik het raceprogramma:

– Dunlop SportMaxx Clio Cup
– Formule Renault
– McGregor Porsche GT3 Cup Challenge Formule Ford
– SeatT Cupra Cup
– Benelux Racing League.

Er zijn ook live-beelden met live-geraas. Ik zie een spannende race voor me tussen het motorgeloei dat via allerlei kabels op weg is naar mijn speakertjes en het motorgeloei dat op topsnelheid het duingebied overvliegt naar mijn vensterraam.

De camera toont kleumende toeschouwers bij de Marlboro-bocht. Het motregent op hun duintop, ze dragen lelijke, fel gekleurde jacks en petjes met sponsoropdruk, ze zullen zelf nooit coureur worden of pitpoes, dat programma duurt nog tot half zes en daarna staan ze nog uren in de file. En ze glunderen! Ze glunderen…

Ineens gun ik ze zo veel decibellen als ze maar willen (alleen vandaag dan!).

4 reacties op “Pinksterraces Zandvoort”

 1. als de vorige: met veel plezier gelezen – na de gebruikelijke moeite me los te rukken van je foto 🙂
  chapeau!

 2. Het is een keurig geschoren borst hoor (niet dat ik wat tegen borsthaar heb). 😉
  En wat een vriendelijk stukje. Hoe zou het met de konijnen gaan in het duingebied? Nog tuterende oren misschien…?

 3. Hemeltergende herie op Pinksteren.
  In alle vroegte om half elf gewekt worden heeft mijn inziens geen symbolische of godsdienstige meerwaarde.
  Ik ben met pinksteren voor zondagsrust.
  Zucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *