Ga naar de inhoud

Lau-sy breakfast

Kent u dat? Een vrije ochtend, de koffie dampt, ik heb vers pekelvlees gehaald en Felix Mendelssohn lijkt zijn pianotrio’s speciaal met mijn muzikale smaak in gedachte geschreven te hebben. ‘God’s in His heaven and all’s right with the world’, denk je op zo’n moment.

Dan neem ik de Grote Broer op schoot en snel de KOPPEN. En even later is het of er zand tussen het pekelvlees zit; er lijkt een druppeltje menie door de koffie te zitten en de tweede violist heeft last van jicht.

KOREAANSE INVASIE OP GROTE MARKT: Praag en Boedapest waren niet goed genoeg en daarom wordt nu in Haarlem een speelfilm opgenomen door de onvolprezen Koreaanse regisseur Lau – iets over een driehoeksverhouding tussen een huurmoordenaar, een kunstenares en een politieman – wie wat met wie doet staat er niet bij. Hoe dan ook, de Koreaanse politie daalt danig in mijn achting. Ik dacht altijd dat de wetshandhavers daar in het Verre Oosten uitsluitend aan hun gerief kwamen door vreedzame betogers neer te knuppelen en van het wegdek te spuiten en nu blijkt dat ze buiten diensttijd de kunstenaressen achter hun vodden / rokken / kimono’s zitten… ach, laat maar, wat maakt het mij ook uit, zet maar hekken om die Grote Markt.

En als ik het niet dacht, de APK-commissie trekt aan de noodrem. Bij 40% van de Nederlandse huizen deugen de gas- en elektriciteitsleidingen niet door ouderdom, slijtage, hobbyisme en slecht onderhoud. En terwijl de nutsbedrijven werkeloos toezien hoe de leidingen door ongediplomeerde klussers met stukjes kauwgummie en tweedehands elastiekjes provisorisch worden gerepareerd, beweren de verzamelde vaderlandse gemeenten ‘standaard’ dat er ‘geen geld, geen beleid en geen deskundigheid is’. Tja, als dat zo is… Zonder geld, deskundigheid en beleid begin je niks. Ik ken dat gevoel. Doffe berusting is dan inderdaad het enige. Goedkoop ook trouwens. Vergt geen deskundigheid. Gewoon vingers in de oren en wachten op de knallen die komen gaan.

Dit stukje wordt te lang, maar ja, ik heb geen keus, er is ook nog een ingezonden brief over mevrouw Klevering (en alleen plaatjes kijken mag bij het Raarlems Dagklad ook).

Volgens mevrouw Klevering zijn er niet genoeg leuke oude singles en natuurlijk, daar kan je er niet genoeg van hebben. Het duurt even eer ik snap dat ze niet op zoek is naar grammofoonplaatjes maar naar hartslagversnellende, grensverleggende romantiek / seks. Wat is dit voor dag? Is er nou echt niet één oudere single te vinden voor dat arme mens (desnoods een huurmoordenaar die tijdelijk niks om handen heeft of een ruimdenkende kunstenares)?

HAARLEM KRIJGT ‘STADSREGISSEURS’, lees ik, in navolging van andere steden (Praag, Boedapest?), te beginnen met Schalkwijk (de muziek jengelt als in een goedkoop Koreaans restaurant en het pekelvlees smaakt naar geriatrische singles). Die nieuw aan te stellen stadsregisseurs schijnen als geen ander te weten wie binnen de gemeente waarvoor verantwoordelijk is – dat is mooi, want nu gaat een verantwoordelijke binnen de gemeente de verantwoordelijkheid nemen om de ‘stadsdeelmanagers’ ontslaan – die soort sterft dus uit voordat ík mijn eerste stadsdeelmanager heb mogen ontmoeten. Is er een ter zake kundige Raarlemmer die mij kan vertellen hoe lang / kort geleden die knapen ooit met veel fanfare zijn geïnstalleerd?

Ik doe de krant dicht. BAH!

Zouden die stadsdeelregisseurs eerst stage gaan lopen op de Grote Markt bij de grote Lau (N.B. de onvolprezen Koreaanse regisseur bedoel ik, niet het standbeeld) alvorens ze in de stad worden uitgezet? Als ze nou maar goede connecties hebben met de APK-commissie, denk ik zwartgallig, zodat ze weten om welke 40% van de huizen ze met een grote boog heen moeten lopen.

Vanmiddag naar de tandarts met een gebroken noodkroon die dinsdag afbrak op een hapje vanillevla.

1 reactie op “Lau-sy breakfast”

  1. Tip: meld je aan als figurant (undercover MariLau). Levert je wsl weer aardig wat dagkladjes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *