Ga naar de inhoud

Luie loggers

Drie Haarlemse wethouders houden een web-log bij. Op de mooie website van de gemeente Haarlem wordt met uitroeptekens naar die dagboeken verwezen. Het is dan ook een sympathiek idee – het beleid beter uitleggen aan de burger, voeling houden met de achterban, je menselijke kant promoten … geen mens kan daar tegen zijn.

Alleen, laat zo’n goedbedoeld log zich combineren met een zware wethoudersportefeuille? Het Raarlems Dagklad ging op onderzoek uit.

De meest recente bijdrage dateert van 14 april en komt van Berny Martini (D66, economische zaken, toerisme en recreatie, natuur en landschap). Deze eindigt aldus:

De gesprekken verliepen in een goede sfeer en tal van creatieve ideeën borrelden gedurende de avond naar boven. Vandaag heb ik bij de vakwethouders een aantal vragen uitgezet. Als ik de antwoorden ontvangen heb zal ik die zeker aan de betrokken bewoners doorspelen, per e-mail, zoals afgesproken. Bedankt bezoekers van de wijkraadsvergadering van de Koninginnebuurt, het was een leerzame avond.

Goede tweede is Mimi Rietdijk (PvdA, ruimtelijke ontwikkeling, stedelijke vernieuwing, volkshuisvesting en coördinatie Grotestedenbeleid), die op 8 april voor het laatst van zich laat horen. Haar uitsmijter:

Heel goed vond ik het ook dat verschillende woonwagenbewoners zich kwamen informeren. Het verplaatsen en uitbreiden van het kampje is samen met het werken aan de speeltuin één van de eerste prioriteiten. De avond kon om 21.30 uur (nog binnen de speeltijd van PSV) worden afgesloten.

Maar eigenlijk was het me vooral te doen om de zielenroerselen van Maarten Divendal (PvdA, onderwijs, verkeer, jeugdbeleid en financiën), die vorige week een motie van wantrouwen aan zijn broek kreeg vanwege de financiële chaos bij Vastgoed.

Sensatiebelust als ik ben (ha, lekker, aangeschoten wild!) had ik natuurlijk gehoopt de verguisde wethouder nashakend achter zijn toetsenbord te betrappen – venijnig natrappend naar VVD-er Van Velzen, vitriool gietend over die rioolratten van de oppositie en smalend over het zootje labbekakkige, disfunctionerende ambtenaren waar hij mee zit opgescheept.

Helaas, niets van dit alles. Dit zijn de slotzinnen van Divendals laatste log:

Ik neem me voor me om vaker dan tot nu toe me ook via dit internetdagboek te verantwoorden voor wat ik in Haarlem doe. Dat hoeft geen éénrichtingsverkeer te blijven. U kunt me altijd via datzelfde internet benaderen.

Is gedateerd: 8 maart 2004. Nee sorry, 8 maart 2005. Maar toch…

 

2 reacties op “Luie loggers”

  1. Maarten Divendal

    Eindelijk komt dan het gevraagde tweerichtingsverkeer….. Ik geef het toe, dit voornemen van mij heb ik niet waargemaakt. Ik zal u de logistieke oorzaken van dit gegeven besparen (toch een kleine duiding: gezinsuitbreiding, computer op slaapkamer etcetera). Binnenkort schaf ik de noodzakelijke lap top aan en zal ik het goedmaken! Vriendelijke groet, Maarten Divendal.

  2. Gefeliciteerd met het vaderschap, en ik wacht met spanning op de pennenvruchten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *