Ga naar de inhoud

Apocalyps

Gossammeliefhebbe! Het Haarlems Dagblad kiepert me daar vanochtend een container vol onlust en ressentiment over mijn ontbijt-Brinta!

Kolonnes azijnpissers en agitators verdringen zich in de kolommen van De Grote Broer.

De ‘Fathers 4 Justice’ zetten de arrondissementsrechtbank in Haarlem af, de brandweermannen spugen op de CAO-voorstellen, bij de mountainbikers komt hete stoom uit de oren omdat ze niet genoeg in de duinen mogen (c)rossen, voor de gemeentebalies liggen de wachtenden te creperen en kauwen wanhopig op volgnummertjes, de huisartsen zijn ziek van de vele patiënten en het Badmintonpad steigert tegen de komst van het Sterren College ( vmbo, helaas, en “dat type school” is “geen prettig uitzicht”, volgens een bewoonster).

En dan hebben we de nog de Schrijnende Lezers (ook wel Schrijvende Lezers genoemd). Een hele pagina claimen ze, met alle soorten van ongenoegen: slappelingen in de raad, een WOZ-stijging van 147%, nog vijftien andere misstanden, de kwalijke reputatie van de Amstaff (geen vecht- maar schoothond kennelijk) en alsof het nog niet genoeg is, dreigen rond de eerste Haarlemse Maria-processie (op 5 juni) Ulster-achtige onlusten.

 

Een van de brandbriefschrijvers vat zijn filosofie zo samen:”In deze maatschappij kan je veel beter niet werken, dan word je geholpen en kom je voor alles in aanmerking.”

Doe er je voordeel mee, wou ik jullie adviseren, maar als ik de tijdgeest goed aanvoel, zullen we daarvoor de tijd niet meer krijgen. Het smeult in de regio, de lontjes zijn kort en de springstof ligt overal hoog opgetast. Volksmenners en oorlogshitsers ruiken hun kans; een volksoproer lijkt nabij.

Wie er nog wel blij is?

Ko van Leeuwen, want Huis te Zaanen is opgeknapt. Eigenlijk zonde, zo kort voor de Apocalyps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *