Ga naar de inhoud

Starwars in Spaarnwoude

Ik moet het toegeven, de Grote Broer heeft me deze primeur afgesnoept. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude (5500 inwoners verspreid over vier ‘woonkernen’) gaat satellieten inzetten in de strijd tegen ‘illegale bouwsels’.

Vanuit de ruimte wordt dan iedere twee jaar gekeken of er iets zonder toestemming op Haarlemmerliedes grondgebied is bijgekomen.

Op zich vind ik het al heel wat dat ze Spaarnwoude überhaupt kunnen vinden vanuit de ruimte. Ik vind het ook wel eens, op fietstochten – meestal per ongeluk en dan stap ik even af bij dat aandoenlijk ernstige kerkje.

 

Maar voor €7000 per tweejaarlijkse foto zoomen de ruimtemannen / ruimtemanen dus genadeloos in op de clandestiene dakkapellen, de ‘s nachts heimelijk verbouwde duiventillen en de extra etage op het caviahok. Met luchtfoto’s was dat lastiger, schrijft het HD.

Luchtfoto’s????

Nu ik erover nadenk, ik heb wel eens verwoed gezaag en hamergeklop gehoord als ik fijn een mestluchtje schepte rond Spaarnliede en Haarlemmerwoude. Echter zonder te beseffen dat zich daar een grimmige oorlog voltrekt tussen het vastberaden bevoegd gezag en koene klusanarchisten, waarbij de inzet van high-tec wapens niet wordt geschuwd.

Waarom stel ik me de dingen altijd zo simpel voor?

Koddebeier te varken komt aangalopperen.

– Zo, Henk, lekker bezig, jongen?
– Jmmwahh… gaat wel, hoor. D’r moest nodig eens wat aan gebeuren.
– Mooi vind ik dat, die donkere beits. Gebruik ik zelf ook graag.
– ‘t Moet wel vanavond nog af, agent. Als u ‘t niet erg vindt, ga ik weer aan de slag.
– Ja, die donkere beits… zo’n dakkapel lijkt er ineens stukken groter door. Optisch, hè, bedoel ik.
– Da’s ook de bedoeling, agent.
– Gek is dat, die dakkapel van de buren lijkt wel gekrompen, naast die van jou…

Waarna er iets knapt in onze Henk. Hij legt snikkend een volledige bekentenis af en wordt veroordeeld tot een taakstraf: het opnieuw voegen van het kerktorentje.

Wisten jullie het allemaal wel, van die luchtfoto’s, of ben ik weer eens de enige die ze niks hebben verteld?

2 reacties op “Starwars in Spaarnwoude”

  1. Misschien dat ze het in Spaarnwoude kunnen, om illegale mestsilo’s op te sporen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *