Ga naar de inhoud

Landelijke Dag van het Park

Je hoeft geen futuroloog te zijn om te voorspellen dat het jaar binnenkort 730 dagen zal tellen. En ik denk dan niet in de eerste plaats aan de opwarming van de zeespiegel of de effecten van UMTS-straling op de baan van het zonnestelsel.

Nee, beste Raarlemmers, ik extrapoleer alleen de stijging van het aantal Landelijke Dagen. Voor de modale Nederlander is een dag pas een dag als het ook een Landelijke Dag is. Een Nationale Dag mag ook, of een Open Dag.

Secretaressedag, moederdag, molendag, Landelijke Fietsdag (hier ten huize bekend als Landerige Fietsdag, want lekker doorstoempen in de waaier is voor de meeste deelnemers niet weggelegd), Nationale Jeu de Boule Dag, Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers (of verwijfde mannetjesmanagers ook welkom zijn ga ik niet voor jullie uitzoeken) en wie nog meer grapjes wil, kan ze makkelijk zelf bedenken met een beetje gegoogle. Nou vooruit, nog eentje dan – er is ook een Landelijke Dag voor Plotsdoven, die dan allemaal op het laatste moment komen aanrennen, of afzeggen omdat ze plotshorend zijn geworden.

De Nationale Binnenvettersdag was vorig jaar een faliekante mislukking, dat geeft gelukkig weer een beetje speling in de agenda…

Vandaag is het Landelijke Dag van het Park en dat brengt me bij mijn allereerste stukje voor het Raarlems Dagblad, nu verstopt in het archief. Inmiddels zijn we een maand verder en de opknapbeurt van de parken in de buurt is nog lang niet voltooid (zie foto). Haarlem had eigenlijk uitstel moeten vragen voor deze Landelijke Dag. De bulldozers en tractoren beheersen het parkbeeld en het is nog te vroeg voor een definitief oordeel of een feestelijke picknick.

2 reacties op “Landelijke Dag van het Park”

  1. Reina de Vries

    Toch wil ik op een zondag liever wandelen in het verlaten maanlandschap dan in een voltooid park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *