Ga naar de inhoud

Zuid Tangent doortrekken naar de Bronx!

In de Haarlemse raad wordt fijn doorgebakkeleid over de gemeentelijke financiën. Namens de Rekenkamercommissie schetste Lukas Mulder (Groen Links) een budgettair doemscenario, waarop PvdA-wethouder Divendal (epitheton ornans ‘het Baken van het College’) sussend reageerde:

En mocht de Prinsenbrug het acuut begeven, dan geven we die prioriteit en stellen we een andere investering uit.

Veel vertrouwen boezemt zo’n uitspraak niet in; je krijgt onbewust toch mee dat de boel her en der op instorten staat en dat we voor de zekerheid maar beter op kousenvoetjes door de stad kunnen sluipen.

Een andere bestuurder speelt het harder. De Provincie NH wil niet alleen opdraaien voor de tegenvallende onderhoudskosten van de Zuid Tangent en omdat de gemeente niet over de brug (…) komt, heeft Cornelis Mooij nu het volgende bedacht voor het paradepaardje van het OV:

Voortaan worden alleen nog de hoogstnoodzakelijke reparaties verricht en graffiti nog maar één keer per maand verwijderd. Ook worden vernielingen aan trappen en liften niet altijd meer gerepareerd. Eén lift om bij het perron te komen moet maar volstaan.

Waarschijnlijk net terug van studiereisje in de South Bronx, of het getto Watts in Los Angeles. Verloedering als politiek chantagemiddel! Als zulke kostenbesparende maatregelen navolging vinden, in deze of extremere vorm, geeft Divendal de ingestorte Prinsenbrug straks doodgemoedereerd terug aan de golven en besluit het provinciebestuur van Drente het bekladde hunebed in Exloo zijn eigentijdse nieuwe kleurtjes te laten houden.

 

Bij wijze van penitentie zou deze Mooij een maandlang na het invallen van de duisternis een uurtje aan een vernielde bushalte moeten worden geketend, uitsluitend onder toezicht van een vernield webcammetje. Misschien dat hij in de buitenlucht op wat frissere ideeën komt.

3 reacties op “Zuid Tangent doortrekken naar de Bronx!”

  1. Ik was net als Sylvia aangenaam getroffen door de eigentijdse opfleuring van het hunnebed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *