Ga naar de inhoud

Shocking stuff

Vandaag nog een beetje naroezig en nasoezig van de doopceremonie van “Terug naar de Apotheker”. In hogere sferen, zeg maar, dus het volgende berichtje in het HD kreeg niet mijn volle aandacht:

Een postbode heeft maandagmiddag haar auto met poststukken erin in de Leidsevaart zien verdwijnen. De vrouw had haar auto geparkeerd om bij de onbewaakte spoorwegovergang een hek te openen. Ze had de handrem niet goed aangetrokken. De auto gleed de vaart in, met post en al. De schade bleek mee te vallen.
“Er zaten twee bundels met post in de auto, met elastiek er omheen” , zegt een woordvoerster van TPG desgevraagd. “Het waren dichte bundels.”

DICHTBUNDELS? En de schade viel mee?!?!?!?!

Tja, dat krijg je ervan als je twee dagen nergens anders mee bezig bent… Nou is het voorlopig welletjes met die poëzie. Terug naar de realiteit. De HARDE realiteit. De HARDE HAARLEMSE realiteit.

Want er is hier ter stede een 59-jarige man opgepakt met een stroomstootwapen. Juist ja, inderdaad, een stroomstootwapen… Het klinkt als iets met een heel lang elektriek snoer, waarmee veeboeren naar eigen inzicht hun balsturige biggen martelen; ik kan het daarom alleszins billijken dat de dienstdoende wetshandhavers het stroomstootwapengebruik onder de burgerij trachten te ontmoedigen. Houd Haarlem stroomstootwapenvrij, mijn steun hebben ze! Maar hoe ziet zo’n ding er eigenlijk uit?

Google levert eerst niks op, tot ik paralyser probeer. De verlammer, en kijk, daar heb je ‘m! Geen sympathiek apparaatje op het eerste gezicht. Buiten het bereik van kinderen houden voor de zekerheid. En als ik jullie een welgemeend advies mag geven, beste Raarlemmers: wanneer de vijand met een of meerdere verlammers op jullie afkomt, zorg dan dat je met al je gevoelige delen tussen die twee nare draadjes vandaan blijft, en DAT JE EEN NOG VEEL GROTERE VERLAMMER OP ZAK HEBT! WAT ZULLEN WE NOU KRIJGEN!

860 VOLT LIJKT ME HET ABSOLUTE MINIMUM. WE HOEVEN VERDOMME TOCH NIET LETTERLIJK ALLES TE PIKKEN IN DIT LAND?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *