Ga naar de inhoud

Achttienplus

Net terug uit het Belgische Diest, waar in een café dit bordje hing: VERBODEN TOEGANG VOOR ONGEHUWDEN ONDER DE ACHTTIEN JAAR

Raarlemmers, ik vraag jullie, wat kan dáár nu weer achter zitten?Is het leven voor gehuwden – hoe jong ook, hoe pril ook de echtverbintenis – in de ogen van de Belgische wetgever per definitie zo ondraaglijk dat zij een speciale licentie krijgen in de sterke drank te vluchten, gadegeslagen door vrijgezelle leeftijdgenoten die beteuterd met hun geheelonthoudende neusjes tegen de caféruit staan gedrukt?

Maakt de regel deel uit van een brede landelijke campagne om het gezinsleven tegen iedere prijs te bevorderen, desnoods door de chronisch dorstige minderjarige (m) te verleiden zich in de echt te verbinden met een lotgenote? Bestaan er misschien al flitshuwelijken, die de wanhopigsten in de gelegenheid stellen zich vlak vóór sluitingstijd nog even liederlijk te buiten te gaan aan geestrijk vocht?

Met journalistiek spitwerk grondig en voortvarend zou ik de Raarlemmers nu normaliter belangeloos hebben gediend (wat is de trouwgerechtigde leeftijd in Diest? Zijn er speciale achttienmin gehuwden-staminees?), ware het niet dat in mijn werkkamer de onverbiddelijke wet geldt dat ondergetekende tijdens hittegolven hoogstens een half uur aan zijn weblog mag prutsen.

Ik zit aan mijn tax. Tijd voor een verfrissing volgens paraaf 6.2.

3 reacties op “Achttienplus”

  1. Marius heeft weer eens iets bijzonders – een geparafeerde verfrissing… echt iets voor een schoolmeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *