Ga naar de inhoud

Eenpersoons denktank

Wat is het menselijk brein toch een handig apparaatje, als je er eens over nadenkt. En wat krijgt het veel te verstouwen op zo’n modale maandag als vandaag. Neem alleen de koppen boven de zeven berichtjes in de zevende en buitenste kolom van de buitenlandpagina van het HD vanochtend:

Clinton voor sluiten Guantánamo Bay – Jurylid op feestje van Jackson – Cannabis-pil in Canada – Watertekort in regio Leuven -Alzheimer vroeg te voorspellen – Levenslang Kalief van Keulen – ‘Homo vaak kind van alcoholisten’

Daar wordt je grijze massa dan mee gebombardeerd nog eer de eerste zwarte koffie ter bestemde plekke is gearriveerd.

Jackson is natuurlijk niet Jesse, Joe of Janet, maar vrijgesproken Michael en die kwam niet op zijn eigen feestje (zeker wat leukers te doen); één van de juryleden bij zijn proces was er wel. Die pil is bestemd voor MS-patiënten; in Leuven telen ze zoveel aardbeien dat de privé-zwembaden droog moeten staan; dementie begint met een afname van het glucosemetabolisme in de hersenen; de Kalief wilde het mausoleum van Atatürk met een vliegtuig vol explosieven bestoken en dat van die homo’s werd opgetekend uit de mond van een door een Spaanse centrumrechtse volkspartij opgeroepen (heteroseksuele?) hoogleraar.

En zo’n brein (zelfs een standaarduitvoering van het type IQ100) filtert dat, sorteert, associeert, combineert, inventariseert en slaat het een en ander op voor eventueel later gebruik – alles zonder morren.

Je staat er zelden bij stil, maar als één fabrieksfoutje de organisatie ontregelt wordt al die kranten-info bij het eerste hobbeltje of kuiltje in het wegdek hopeloos door elkaar gehusseld en neem je er dit van mee:

Watertekort op feest Jackson – Clinton kind van homo – Alzheimer op Guantánamo Bay – Kalief van Keulen neemt cannabis-pil – Jurylid krijgt levenslang – Canada voor sluiten regio Leuven.

Dan ziet de wereld er ineens héél anders uit. En je PET-scan ook:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *