Ga naar de inhoud

Kanjer

Zaterdag zag ik in Trouw een nieuwe advertentierubriek: SCHOOLTAS IN DE MAST. Jullie voelen ‘m al hangen, Raarlemmers (pienter en taalgevoelig als jullie zijn, tot de laatste m/v toe). Dat gaat over de eindexamens!!!

Lieve Joyce,
Het is soms best even zweten geweest
Daarom is het nu tijd voor ‘feest’!
Gefeliciteerd met je havo-diploma,

Papa, mama, Mark

Kiezen ze voor deze onsympathieke weg omdat de goede Joyce nog onsmakelijk natranspireert van haar incidentele inspanningen? Want anders geef je zo’n meid toch gewoon een innige knuffel /omhelzing/ pakkerd / welgemeend schouderklopje eer zij afreist om haar intensieve feestprogramma af te werken.

Nog een:YORDI, van harte gefeliciteerd met je HAVO-diploma! Veel succes met je verdere opleiding en in je carrière. Tine en Ron, Joris, Wim


Die Yordi komt de eerste decennia kennelijk niet eens meer over de vloer… Misschien in de nadagen van zijn carrière ooit nog eens, als het weer tegen die tijd tenminste een beetje mee wil zitten.

Grote Broer het Haarlems Dagblad biedt vandaag een speciale bijlage vol diploma-feli’s en loftuitingen. Veel ‘toppers’ en ‘toppertjes’ onder de abituriënten dit jaar, maar het talrijkst zijn toch de ‘KANJERS’.

Ik zelf associeer kanjerschap eerder met fysieke eigenschappen dan intellectuele superioriteit, maar ik loop dan ook meestal achter met die dingen. Toen ik dertig jaar geleden aan een huishoudschool inviel, hoorde ik een aankomende mannenverslindster die samen met een vriendin over een tijdschrift gebogen zat, in opperste verrukking uitroepen: “Wat een sláááááá-tje!!!”

Een slaatje? Nadere inspectie leerde dat het slaatje in kwestie niet onder klodders mayo en een schijfje hardgekookt ei zat. Het was een in hun ogen aantrekkelijk manspersoon, een stuk, een mannetjesputter, een echte… uh, kanjer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *