Ga naar de inhoud

Stan(dwerker)

Marokkanen die homo’s aftuigen … ze wéten dat het gemeen pijn kan doen en andere nare bijwerkingen heeft en tóch doen ze het verdorie iedere keer weer!

En waarom nou toch, beste Raarlemmers? Ik weet het niet, zelf weten de potenrammers het waarschijnlijk evenmin… Maar wij boffen, want gelukkig is daar Stan Katee (PvdA-fractievoorzitter te H.), wiens theorie staat afgedrukt op de opiniepagina van Grote Broer het Haarlems Dagblad (25 juni).

‘HOMOHAAT MAROKKANEN IS EMANCIPATIENIJD’, luidt de kop: …de agressie komt niet voort uit haat tegen mannen die het met mannen doen. Het is domweg jaloezie dat een andere minderheidsgroep als homo’s er wel in slaagt te integreren, terwijl Marokkaanse jongeren door de maatschappij met de nek worden aangekeken.’

Zo zit dat dus. Domweg jaloezie. Wie, behalve Stan, had kunnen vermoeden dat het allemaal zo simpel is? We komen straks bij dit raadslid terug, maar schakelen eerst over naar Spaarndam (inwonertal 2700), waar eind mei na een zware explosie in een bunker een stalen deur 180 meter door de lucht zeilde en insloeg in het dak van een woning.

Het spoor van de mysterieuze bunkerontploffing loopt volgens de politie in de richting van de dorpsjongeren.

Ja, beste Raarlemmers, het ware mij ook liever geweest als het dynamietspoor de politie naar gefrustreerde oude vrijsters had geleid, maar het is niet anders: het zijn helaas weer jongeren die dit pittoreske dorpje terroriseren. De harde kern daar in Spaarndam (inw. 2700) doet alles wat God heeft verboden en een ‘tweede generatie van hondsbrutale 13-14 jarigen’ loopt zich al warm.

En alsof het nog niet schokkend genoeg is… driemaal raden, wie frequenteert er het schoolplein daar in Spaarndam (inw. 2700) behalve de gebruikelijke jongerenwerkers en leerplichtambtenaren?

De Verzamelde Kritische Raarlemmers, bleek wegtrekkend: “Nee, toch niet Rooie Arie, de Nachtapotheker van Haarlem?”

Het is inderdaad Rooie Arie. En de Spaarndammers (2700 minus de harde en zachte kernen van jeugdige onruststokers) zijn de wanhoop nabij. Wethouder Vink van jeugdbeleid verzucht, nadat een nieuwe hangplek binnen 24 uur na plaatsing in brand werd gestoken: “Wat kun je in godsnaam nog doen om deze jongens te bereiken?”

De VKR: “Marius, zie jij (als ex-jongere) nog licht aan het eind van de tunnel?”

Ik zie maar één uitweg. Ze zouden Stan Katee op een zeepkist kunnen zetten.

De VKR: “Wuhhhhh??”

Ja, vrienden, Stan verklaart in het HD niet in VVD-oplossingen te geloven (nog een meevaller dat hij bij de PvdA zit) en propageert zijn eigen remedie: Goed onderwijs, wederzijds respect tonen, criminaliteitspreventie, gelijke kansen en rechten voor iedereen, dat is een betere oplossing. Het realiseren ervan duurt even, en is in het huidige tijdsgewricht geen makkelijk verhaal, maar het is de enige structurele weg voorwaarts. Zet mij op een zeepkist, en ik zal u dit verhaal vertellen.

Ik weet niet waarom hij een zeepkist claimt als hij net een krantenartikel heeft geschreven, maar laten we niet moeilijk doen. Het water staat ons aan de lippen, terwijl de stalen deuren in het rond vliegen. We moeten iedere strohalm grijpen. Als Stan een zeepkist wil, gééf hem dan zijn zeepkist. En als hij er in het huidige tijdsgewricht niet zelf op wil klimmen maar erop gezet wil worden (ik geef toe, ik vind het ook een absurde eis, zo hoog is een zeepkist nou ook weer niet) dan zétten wij hem er op – zonder tegensputteren.

Mijn voorstel: geef Katee nog een extra zeepkist, zet die naast Hansje Brinker en smeek de politicus om na zijn campagne tegen de emancipatienijd nog even langs te komen in het arme Spaarndam om ook daar de bevolking de enige structurele weg voorwaarts te wijzen. Laat de Spaarndammers in ‘s hemelsnaam niet een structurele weg ZIJWAARTS inslaan, dan zijn ze nog verder van huis en zal de Rooie Apotheker weldra gezinsverpakkingen tranquillizers in zijn assortiment moeten opnemen.

Geef Stan daarom carte blanche. Stem PvdA als hij dat graag wil en oh ja, vraag hem als hij eenmaal op zijn kist staat, zijn ideeën even te onderbouwen, want daar doet hij in het HD geen enkele poging toe.

2 reacties op “Stan(dwerker)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *