Ga naar de inhoud

Rustverdelers en herrieschoppers

Een prachtige kop in Grote Broer het Haarlems Dagblad, gisteren 28 juni:

SCHIPHOL WIL ‘RUST EERLIJKER VERDELEN’

Dat is een sensationele omkering van onze perceptie, waarmee Schiphol-directeur Cerfontaine en zijn maatje Hartman van de KLM als bij toverslag (hocus pocus pilatus pas) veranderen in weldoeners, distributeurs van stilte, beschermers van ‘s lands trommelvliezen, hoeders van onze nachtrust.

Tot voorheen was het uitgangspunt een schone kaart van Nederland waarover de aanvliegroutes vieze strepen van decibellen trokken, uitmondend in dikke remsporen op de landingsbanen. Maar we moeten het dus zo zien: die kaart is helemaal grijs tot zwart en bij de gratie van de luchtvaartbranche worden her en der ten behoeve van de omwonenden een paar strookjes wit gegumd.

Om de beschikbare rust zo goed mogelijk te kunnen verdelen onder de omwonenden dienen de voorschriften en afspraken op het gebied van geluidshinder en vliegroutes wel flexibeler te worden, volgens een pas gepubliceerd voorstel. En, beste Raarlemmers, dat zou als bijkomstig voordeel hebben dat het aantal vluchten van 400.000 kan stijgen tot 600.000.

Toch ook mooi meegenomen, niet dan?

3 reacties op “Rustverdelers en herrieschoppers”

 1. Goede analyse!!!

  Deweldoeners Schiphol.Maar wel groei natuurlijk
  JanGriese Secr PLRS

 2. Het bestuur van de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg is ontzettend teleurgesteld dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat juist nu met deze zogenaamde verbetervoorstellen naar buiten komt.
  We voelen ons als bewoners van Zwanenburg en Halfweg wederom behoorlijk belazerd en vragen ons werkelijk af wat de toegevoegde waarde is van een nog te houden evaluatie van de Schipholwet.
  De heer Cerfontaine en zijn companen in Den Haag hebben, wat ons betreft, hun laatste stukje goodwill c.q. respect, nu echt verloren.

  Peter Vreeswijk,
  Voorzietter Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *