Ga naar de inhoud

Zonder vertraging te laat

De NS-omroepster op station Haarlem klinkt of ze op de massagetafel ligt en door vier viriele conducteurs wordt ingewreven met etherische olie:

“DAAM- HUS en HEE-EE-RUN, de SPRIH- (lekker, jongens, ga door!) HIN- TER naar HA-HAAR-LEM (mmmhh!) SPA- HA- RUN- WOU- HOU- DE… (vergeet de kuit niet, hè?) HEEFT EEN VERTRA – HA- GING…. van … (ik heb het lekkerste baantje hier) VIJ- HIJF MI-NU-TEN.” (Dit is beter dan seks, mag ik vanavond overwerken?)

Sinds kort is er iets veranderd. Ze aspireert nog steeds als een ventilator tijdens een hittegolf, maar de tekst is nieuw. En verdoezelend. Want de vertraging is afgeschaft. Tegenwoordig roepen ze om 8.58 uur dit om:

“Dames en heren, de sprinter van 8.58 uur naar Haarlem Spaarnwoude, Sloterdijk en Amsterdam Centraal komt over tien minuten binnen op spoor 5a.”

Slim bedacht, hè!

1 reactie op “Zonder vertraging te laat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *