Ga naar de inhoud

Lijken op loopafstand

Lees eerst de bijsluiter! Het Raarlems Dagklad heeft een horizonversmallende werking.

Deze waarschuwing vermeld ik bij startpagina’s waar je weblogs kunt laten registreren. Ik heb er bewust (dat zegt men er tegenwoordig altijd bij) én onbewust voor gekozen te opereren in de luwte van het nieuws. De grote wereld is niet mijn ding. Voor rampen, explosies, huurmoord en wat dies meer zij, gaan ze maar een paar weblogjes verderop, dacht ik altijd, naar Geen Stijl bijvoorbeeld.

Een omgestoten geraniumpot die van een balkon kukelt, rakelings langs een toevallig passerende kleuterklas – vooruit, dat kan ik nog net ‘hendelen’.

Een onbestuurbaar geworden kliko die een mopshond schept, beschouw ik al als een twijfelgeval.

Jullie zullen mijn tweestrijd begrijpen nu er het afgelopen etmaal in mijn eigen servicegebied (zeg maar alles binnen loopafstand van het Kleverpark) twee echte lijken zijn gevonden. Een dreef ‘s avonds in de Leidsevaart en het andere werd om zes uur ‘s middags aangetroffen op een bankje bij het Staten Bolwerk.

En zojuist hing er een helikopter traumatiserend hard te knetteren boven het Santpoorterplein – waarom durf ik niet te bedenken. Ik beraad mij op mijn positie. Kan ik mij die wereldschuwe afzondering nog langer permitteren in de gegeven omstandigheden? Of moet ik op onderzoek uit, gewapend met een extra initiaal tussen voor- en achternaam?

Als het bleke beige van de huisstijl morgen is vervangen door een bloedrode achtergrond, weten jullie waartoe ik heb besloten.

(En anders ook natuurlijk)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *