Ga naar de inhoud

Geen paniek!

‘ZWEMMERSJEUK DUIKT WEER OP IN ‘T WED’, meldt de Grote Broer vanochtend.

Het Haarlems Dagblad stuurde zijn razendste reporter Hein Flach naar de recreatieplas en de conclusie is duidelijk: niemand hoeft in paniek te raken. Ik hérháál, géén paníek!!!! Horen jullie dat, radeloos (misschien wel zonder handdoek en voldoende verschoning) weggevluchte Raarlemmers die momenteel in onderaardse grotten dijen en bilpartijen tot op het bot zitten af te krabben (naar gevreesd zonder toezicht van bevoegd medisch personeel)?

Alle getroffenen (m/v) kunnen gewoon met of zonder bultjes en jeuk terugkeren naar hun woningen.

Even de benen afspoelen is het beste, volgens boswachter Oosterom (en niet met water uit ‘t Wed, voeg ik er als niet-boswachter voor de zekerheid maar aan toe – want als de mensen eenmaal in paniek zijn…).

Pffff!!! Hèhè, dat was niet zo’n béétje spannend…. En als we de hele groep weer bij elkaar hebben, kunnen we achter Hein Flach aan slipstreamen naar het woelige Heemstede.

De onvermoeibare HD-journalist ondervraagt daar burgemeester Van der Stroom over de hangjongeren in De Glip. Want PvdA-wedhoudster Nera Otsen krijgt maar geen grip op ze. Nera zelf is teleurgesteld op vakantie gegaan – hopelijk niet naar ‘t Wed – en vindt hangjongeren even helemaal niet meer leuk.

De burgemeester neemt het op voor de ontgoochelde politica en zegt het gespuis de wacht aan. Er komt geen JOP (jongeren ontmoetings plek) – dat zal hard aankomen – en het epi-centrum van het gehang, een parkbankje, wordt ontmanteld. Van der Stroom vat het zo samen:

“De softe lijn parkeren we.”

(De Verzamelde Kritische Raarlemmers: WWWUUUHHH???}

De softe lijn parkeren we.

Ja, wij parkeren de softe lijn.
Aha, de softe lijn wordt geparkeerd.
Nera, parkeer die softe lijn nou eindelijk!
De harde lijn wordt uitgeparkeerd.
De softe lijn stond klip en klaar fout geparkeerd.
De softe lijn wordt waarschijnlijk in de ijskast geparkeerd.
Het softe lijnplaatje is even niet actueel.

18 variaties op dit thema lijkt me wat veel van het goede, daar komen jeuk en bultjes van van een soort waartegen afspoelen niet helpt.

Voor meer taalergernissen: Nart Wielaard, een stadgenoot die in zijn weblog Brokjes Visie uitwassen van modern jargon verzamelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *