Ga naar de inhoud

Onervaren overvaren

‘ONERVAREN MEISJE GEVONDEN’

zag ik staan in de rechterbovenhoek van de NRC van vandaag. Whuuhh? Is al het zo erg gesteld met de seksuele moraal, dat zoiets in de krant moet? Nog eens kijken. Dat moet een ‘verlezing’ zijn, zoals Kees van Kooten zo’n uitglijer van de ogen noemt.

Het ging natuurlijk om het OVERVAREN MEISJE in recreatieplas De Gouden Ham, en ook hier was weer sprake van een ‘Cees Piël effect’ (een term die ik in het vervolg bekend veronderstel bij alle Raarlemmers). Eerst lees je een slecht bericht en je wordt nijdig: speedboat te hard gevaren, dicht bij de kant, bestuurder had gedronken – de $#^^&%%#!!! (Dit is een 36+ site, we vloeken alleen inwendig).

Alles lijkt duidelijk, er is een schuldige. Echter,… een dag later in Trouw blijkt dat er eerder dit jaar een taakverschuiving was van waterpolitie naar regiopolitie, waardoor bij De Gouden Ham niet werd gecontroleerd (“een weeffoutje”, noemt een woordvoerder dat), dat het speedboatgajes verheugd aan elkaar doorgaf dat op die plek ongestraft kon worden gescheurd; en ook na hervatting van de controle kwamen in zes weken honderd klachten binnen over ‘waterhorken’.

Zo gaat dat. Binnen de kortste keren heb je behalve één asociaal element ook nog eens ettelijke honderden mislukkelingen, windbuilen met weeffoutjes en waterpatsers die je bij wijze van boetedoening een half jaar lang aan elkaar geketend Amerikaanse vogelkers wilt laten verdelgen met ski-vereniging Kennemerrand, of onbespoten onkruid met Groen Links

(Met Groen Links ga ik vandaag niet spotten en de lezers mogen zelf proberen te bepalen wat De Grote Broer voorheeft met zo’n lange rapportage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *