Ga naar de inhoud

Komkommer en kwel

De hypere nieuwsjagers van Grote Broer Het Haarlems Dagblad hebben het lastig in de komkommertijd. Desondanks een primeur vandaag: twee stadgenoten hopen ooit grootverdieners te worden met mini-verpakkingen haargel. ‘Cajole’ heet het merk. Binnenkort in de automaat.

Nog een meevaller, er is een wijkraad ‘verbijsterd’. We hebben het over de Wijkraad Binnenstad, die niet is geraadpleegd alvorens aan het Spaarne drie vuilniscontainers werden geplaatst.

Verbijsterd?! Verbijsterd?! Bij zo’n woordkeus denk ik aan calamiteiten, aan …………., ……….., …………. (zet op de stippellijn drie recente, verbijsterende rampen naar keuze, beste Raarlemmers – als jullie er echt niet uitkomen proberen we het later nog een keer samen).

Containerkenner John Oomkes smijt er zo’n 900 woorden plus een forse foto tegenaan om het vuilnisdrama extra levendig voor ons te laten leven. Negenhonderd woorden…? Dat staat gelijk aan vijf ingenieuze stijloefeningen van **** , een flonkerend essay van **** of drie knisperige korte verhalen van **** (vul hier zelf namen van jullie lievelingsauteurs in, Raarlemmers, verpletterend erudiet en ziekelijk letterminnend als jullie zijn tot de laatste m/v).

Een woord van troost voor Janette (sic) Luichies & co. Het hoeft niet per se aan de HD-redactie te liggen. Laat mij Luciano de Crescenzo citeren in ‘De geschiedenis van de Griekse filosofie’: Soms kan de mensheid werkelijk verrassend zijn; er kunnen duizend jaar verstrijken zonder dat er iets gebeurt, en dan gebeurt er plotseling, in minder dan een eeuw en op weinig meer dan twee vierkante kilometer, van alles! We hebben het, voor wie het nog niet in de gaten had, over Athene in de vijfde eeuw voor Christus.(p.159)

Het is maar net in welke periode van duizend jaar je toevallig zit. Of op welke twee vierkante kilometer. Maar vergeet het belangrijkste niet, wij hebben hier ter stede binnenkort mooi wél sachets ‘Cajole’, in de kleuren felgroen (mega hold) en oranje (extra strong).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *