Ga naar de inhoud

Bansi en Mycen

De ene helft van de bewoners is de andere ontvlucht en het Raarlems Dagklad ervaart die bevolkingsafname als een zegen. Uw hoofdredacteur/ stercolumnist/ kruimeljournalist kuiert onbekommerd door de lommerrijke lanen en dreven van zijn stad – mijmerend, dagdromend, bespiegelend.

Die Griekse filosofie van gisteren zit nog een beetje in het hoofd en daarmee verbonden het besef van de vergankelijkheid der dingen. Neem deze opsomming van de volkeren in het rijk van Xerxes die werden opgetrommeld om de Dardanellen over te varen en de Grieken mores te leren:

Perzen, Cissiërs, Hyrcaniërs, Assyriërs, Chaldeeërs, Bactiërs, Sacen, Scythen, Indiërs, Ariërs, Parthen, Chorasmiërs, Sogden, Gandariërs, Dadiken, Caspiërs, Sarangen, Pactyes, Utiërs, Mycen, Paricaniërs, Arabieren, Ethiopiërs, Lybiërs, Egyptenaren, Paphlagoniërs, Lygyers, Matiënen, Mariandijnen, Syriërs, Cappadociërs, Phrygiërs, Armeniërs, Lydiërs, Mysiërs, Thraciërs, Pisidiërs, Cabeliërs, Milyers, Moschen, Tibarenen, Macronen, Mossynoecen, Mariërs, Colchiërs, Alarodiërs, en Saspiren.

De spellingscorrector van Word protesteert bij de overgrote meerderheid van deze namen en mij komen ze evenmin allemaal bekend voor, moet ik bekennen. Arme Utiërs en Sogden, waar hebben ze zich voor uitgesloofd destijds in de buurt van Thermopylae?

Anderzijds… Tiefschwarz, Jacques LuCont, Steve Bug, DJ T, Terry Toner vs Herr Arter, Mason, Monika Electronika, Groove Addicts, The Youngsters, Xavier Morel, Bansi, Riktam, Stella Nutella, Zen, FDG, Infected Mushroom, Ambient Daan, Zaav, Ishtar, Ocean….

Kunnen jullie dit instanter plaatsen, beste Raarlemmers? Laat ik jullie niet langer in spanning houden, dit is de line-up (ik schrijf het ook maar over) van drie van de elf podia van Dance Valley, te weten Electronation, Psychedelic Trance en Chill. Er zijn mensen en mensachtigen die € 65 neertellen om deze grootheden een ‘area’ te zien ‘hosten’ (ik schrijf het ook maar over). En niet zo weinig ook.

Er worden 65.000 liefhebbers verwacht in Spaarnwoude. Vijfenzestigduizend… dat zijn een paar volksstammen bij elkaar.
Xerxes zou het dance-legioen met genoegen hebben ingelijfd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *