Ga naar de inhoud

Roodbroeken

De afgelopen twee weken las ik enkel de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg en ik bleef derhalve verstoken van iedere berichtgeving over binnenbrandjes door druipkaarsen, failliete waterbeddencentra en gedeeltelijk ondergelopen kruipruimtes hier in het Haarlemse. Daarover later meer, nadat ik me grondig heb ingelezen in de materie.

Na thuiskomst heb ik altijd even nodig om te wennen aan de plotselinge media-fallout: de maillawine, de krantenberg en alle TV-tinnef, ditmaal inclusief een nieuwe zender, Talpa. Vandaag zag ik voor het eerst hun sportprogramma, met deskundig commentaar, gezinsontwrichtend lange historische beschouwingen, een overdosis com-meur-cials, voetbalflitsjes en jawel… straatinterviews.

Sparta speelde tegen Feijenoord, en in Spangen mochten wijkbewoners (mits markant) hun licht laten schijnen over het fenomeen DURBIE, en ineens was ik jaloers op die Rotterdammers! Die hebben als enige nog een echte. De rest van het land moet het doen met die verwaterde vorm, de ‘streekderby’.

Elinkwijk / DOS / Velox
DWS / Ajax / De Volewijckers / Blauw Wit
ADO / Holland Sport
Xerxes / DHC’66
NAC / De Baronie
SC Enschede / Enschedese Boys

Kom daar nu eens om… Hier in de buurt had je de aartsrivalen VSV, Stormvogels en Telstar en nog dichter bij huis RCH, Haarlem en EDO, oftewel Elf Dronken Olifanten.
Mijn onvoorwaardelijke trouw (ik hoop dat ik geen Raarlemmers van me vervreemd met deze late onthulling) ging bij de onderlinge duels uit naar de roodbroeken. De glimmend zwarte broekjes van EDO vond ik als zesjarige te ordinair.

3 reacties op “Roodbroeken”

  1. De komende dagen worden misschien een paar tipjes van de sluier opgelicht (hoeveel tipjes heeft een sluier eigenlijk?). Echter (dit voor degenen die later hebben ingeschakeld) Het Raarlems Dagblad is niet opgericht om grote groepen van de bevolking te laten delen in mijn eigen schimmige dagelijkse bezigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *