Ga naar de inhoud

Exit Pop

Jaap Pop houdt ermee op en voor ons, beste Raarlemmers (maatschappelijk geëngageerd als wij zijn tot de laatste m/v), betekent dat werk aan de winkel. Wij moeten, zoals Arnout Heemskerk het in Het Haarlems Dagblad formuleert, ‘actief meedenken’ over het profiel van de nieuw te benoemen burgemeester.

Laten we dat eerst allemaal even goed tot ons doordringen? Onmiddellijk kappen met dat slappe passieve gedenk!!! En dan zonder talmen op naar de gemeentelijke website om de enquête in te vullen, want – zo tekent Haarlem105 RTV op uit de mond van PvdA fractievoorzitter Stan Kaatee (tevens voorzitter van de zevenkoppige vertrouwelijke sollicitatiecommissie)- de raad wil de mening van het Haarlemse gepeup…uh, de raad popelt om de mening van het Haarlemse volk te horen:

“We hebben geen zin om alles zelf in een achterkamer te beslissen.”

Want wij buitenstaanders, dat wil zeggen diegenen die uitsluitend in voorkamers vertoeven, staan er eenvoudigweg niet bij stil hoe verrekte zwaar zo’n zevenkoppige vertrouwelijke commissie het kan hebben in een achterkamer. Zeker als je ook nog eens ALLES zelf moet beslissen… Geen wonder dat Stan Kaatee daar geen zin in heeft.

Zelf heb ik mijn burgerplicht al gedaan. Je moet eerst je emailadres geven en dan krijg je de link naar het enquêteformulier toegestuurd. Het actief meedenken kan nu een aanvang nemen. Niet zenuwachtig worden, nergens voor nodig, iedereen kan het! Je hoeft alleen cijfers tussen 1 en 10 te geven – het cijfer is hoger naarmate de eigenschap belangrijker is voor de nieuwe burgemeester. Dit zijn de stellingen:

Ik zou iemand als burgemeester willen die ……….

*een bekende is uit de landelijke politiek
*boven de partijen staat
*een samenbindende rol vervult
*de stad Haarlem goed kent
*ervaring heeft in de gemeentepolitiek
*probeert Haarlem meer op de kaart te zetten
*goed de weg weet in Den Haag
*duidelijk een eigen mening heeft
*een luisterend oor heeft en de mening van de Haarlemmers tot z’n recht laat komen
*vernieuwende ideeën heeft

Dat was het al! Ik heb zelf overal een tien neergezet, alleen bij die samenbindende rol heb ik even geaarzeld. Maar na enig actief denkwerk besefte ik dat dat kwam door mijn traumatische ervaring in het Stundenhotel.

4 reacties op “Exit Pop”

  1. bedankt voor de hulp 🙂 Dringt het rumoer van het gepeup..uh het Haarlemse volk nu eindelijk door in de Gravenzaal? Zou mooi zijn.

  2. En de winnaar is?

    reactie op de website van de PvdA 21 nov 2005

    “Beste Stan, Van harte gefeliciteerd met je verkiezing tot lijsttrekker. Ik wens je een klinkende overwinning toe. Als oud-moeder van Haarlem wens ik de PvdA alle goeds toe, Tineke Netelenbos”

    Oud moeder van Haarlem Tineke Netelenbos; Marjan Zoon afgetroefd, Mimi Rietdijk aan de kant, en wat doen we met de burgemeester?

    Kan het toevalliger, Maarten Divendal is jarenlang voorlichter geweest van mevrouw Netelenbos, en hoe handig nu er in de top van de PvdA Haarlem geen vrouw te bekennen is. En de winnaar is ………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *