Ga naar de inhoud

Zwaarmoedigheidswering

Heeft iedereen die post-Pop-poll al ingevuld? Ik had verzuimd te vermelden dat je ook nog een eigen aanvulling mocht geven (doe mij maar een vrouw / naturist / oudstrijder / Commandeur in de Orde van Oranje Nassau). De suggesties worden verwerkt in een achterkamertje van het OenS (het onderzoeksbureau van de gemeente). Dus, Raarlemmers met speciale noden en wensen, grijp dit buitenkansje om alsnog mee te boetseren aan het nieuwe burgemeestersprofiel.

Nog een enquête gisteren in Grote Broer het HD, over het Spaarneziekenhuis in Hoofddorp. Gehouden door het Regionaal Patiënten en Consumenten Platform en ook hier mochten respondenten met eigen aanvullingen komen. Onderstaande zin in het artikel van Annalaura Molducci trof mij:

Opmerkelijk is dat ondervraagden spontaan melden zwaarmoedig te worden van zonwering die met mooi weer automatisch naar beneden gaat.’

Jacques Tati had met zo’n gegeven vast graag iets gedaan. Reusachtig ultramodern ziekenhuis in aanhoudend noodweer – verduisterd zwerk – schemerdonkere afdelingen – dan één straaltje zonneschijn dat zich tussen de donderwolken doorwurmt en KDOINK – BAF!!!! – honderden zonneschermen die als guillotines dichtklappen.

Woordvoerster Simone Koops van het Spaarneziekenhuis heeft beloofd dat de schermen anders worden afgesteld, maar dat blijft een lapmiddel. Geef die arme mensen toch allemaal als de wiedeweerga een afstandsbediening voor die schermen! Ieder beetje zelfbeschikking is meegenomen wanneer je aan bed bent gekluisterd en lijdzaam moet afwachten wat medicijnen, kwalen en medici met je doen. Een kwestie van zwaarmoedigheidswering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *