Ga naar de inhoud

Rararollers

Ik vraag jullie aandacht voor het volgende: op een tafel in een van de vele bruisende culturele centra die de huisdichteres en ik bij het Uitfeest Utrecht aandeden (want er wordt wat afgebruist in dit land!), vond ik dit simpele schetsje. Onbeheerd. Ongesigneerd.

Het kietelde mijn fantasie, het intrigeerde me, het knaagde uiteindelijk zelfs aan mijn doorgaans zo onwankelbare gemoedsrust.

Gaat het hier om een ontwerp voor een onschuldig huishoudelijk accessoire – binnenkort in het assortiment van de firma Blokker – waarmee je zelf eenvoudig verse ‘penne’ kunt maken, al dan niet met tomatensaus? Een hulpstuk voor rasta’s? Een middeleeuws voorbehoedsmiddel? Of is het een dobber voor tweelingvissen, waarop de gelukkige maar helaas verstrooide uitvinder morgen patent had willen aanvragen?

Tegelijk dringen – dit is (ik word niet moe het te herhalen) de eenentwintigste eeuw! – meer sinistere mogelijkheden zich onontkoombaar op. Deed ik er wel goed aan dit papiertje te verdonkeremanen in plaats van het per ijlbode aan de AIVD toe te spelen? Zijn die kokers dynamietstaven, of tunnelbuizen waarin… en… en… of… ?!?!?! Waar het op neerkomt, mag ik er op rekenen dat één van jullie per ommegaande het verlossende woord spreekt…?

3 reacties op “Rararollers”

  1. Heel erg intrigeerend, het moet iets met de Lochness monster te maken hebben of zo iets…G.Bush junior en senior verstopt in wijn tonen en aan elkaar verbonden door een onzichtbaare knoop van Oedipiaanse aard, of twee aan elkaar vast gemaakte olie vaten drijvend over de Mississipi…ter attentie van de gouverneur van Florida of toch misschien maar een paar lampions… Beuh… Tot ziens en sterkte morgen. Christophe

  2. Christophe, dat doet me goed! Ik vreesde al dat ik de enige was met een overgestimuleerde fantasie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *