Ga naar de inhoud

Zieke bobo’s

Het Algemeen Dagblad publiceerde gisteren de Ziekenhuis Top Honderd en de voorlopige conclusie is dat zieken en gewonden die daar fysiek nog toe in staat zijn, er beter aan doen de regio Kennemerland in aller ijl te verlaten – strompelend op krukken, zich afzettend op stompjes van de resterende ledematen, door familieleden getorst op een geïmproviseerde draagbaar of (voor wie de dramatiek schuwt) per taxi.

De Grote Broer organiseerde (gealarmeerd!) een belronde met bobo’s van het Spaarne Ziekenhuis (een middenmoter met zijn 49e plaats), het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk (na een trotse tiende plaats vorig jaar nu geduikeld naar 57e) en het Kennemer Gasthuis (69e). De woordvoerders van beide laatste klinken als de leden van een boysband die hebben gehoord dat hun debuutsingletje, met stip binnengekomen op twintig, na één week al uit de hitparade is gekukeld.

Directeur Harry Luik van het KG gaat beter zijn best doen op de doorligwonden en bestuurder Victor Krul van het RKZ verklaart onthutst: “We gaan het allemaal uitzoeken.”

Bestuurder Olof Suttorp van het Spaarne Ziekenhuis is wél in zijn sas, want vorig jaar stonden ze nog op 83. De verklaring voor deze herrijzenis: veertig procent van het personeel is na de verhuizing naar Hoofddorp met pensioen gegaan. Suttorp voegt hier raadselachtig aan toe:

“We hebben een jonge medische staf. Zo is er een enthousiaste jonge anesthesist die veel zin heeft om aan pijnbestrijding te doen. Daarmee scoor je als ziekenhuis.”

OK, die nu gepensioneerde veteraan, die bij amputaties alleen een in jenever gedrenkte prop oude kranten in de mond deed was ook niet alles, maar dit klinkt pas echt eng…

Sicco, de eagere jonge anesthesist… Tegen de avondschemering – wanneer zijn dienst er op zit – kun je hem regelmatig tegenkomen in het struikgewas in de omgeving van poliklinieken en EHBO-posten. Ook bij de Vierdaagse was hij dit jaar actief. Wanneer een voorbijganger onwillekeurig even zucht of een pijnlijke grimas trekt omdat zijn schoen knelt, springt Sicco tevoorschijn, trekt zijn doorgeladen injectienaald en … SCOORT!!!

 

2 reacties op “Zieke bobo’s”

  1. ach ja, ook de ziekenhuizen zijn potemkindorpen. hadden we maar een krachtige leider als poetin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *