Allemaal judoka’s

Sung ho Jang gesloopt, Ulan Ryskul lelijk in zijn hemd gezet, Isla el Shahabi achteloos verfrommeld, Kizilashvili als een versleten poef bij het grof vuil gesmeten en de Russische beer Tamerlan Tmenov vies getruct – dat is toch een huldiging waard!


Morgenmiddag om 16.30 uur bejubelen alle Haarlemmers met het sporthart (nou ja..) op de juiste plaats wereldkampioen Dennis van der Geest. Uit volle borst. Op de Grote Markt.

Wat zijn wij in deze regio toch uitbundig gezegend met judo-talent! Want naast alles wat onze plaatselijke ippon-machine Kenamju voortbrengt, hebben we ook nog de ontembare Wagner-zusjes uit Hoofddorp. Bruine band – of drie bruine banden liever gezegd.

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Toch niet Francis, Charlotte en Brigitte?”

Die drieling en geen andere! Dit weekend stonden de dames in agressief roze / rode / gebloemde bikini’s in het Volkskrant Magazine. Zonder bruine band, wel met een overkill aan bruin vlees – wat wil je ook, de Hoofddorpse Drie-eenheid vertikt het onderwijs te volgen, al anderhalf jaar, totdat één school hen als pakketaanbieding accepteert. En de scholen tuinen er niet in, want samen komen de meisjes intimiderend over. Dennis, Cor en Elco zouden er bang van worden!

Genoeg tijd om bruin te bakken dus.

De VKR: “Guttegut, spuit elf geeft ook modder! Dit heeft al eerder in Trouw gestaan, én in de NRC én in het Haarlems Dagblad! Lees je geen kranten? En die grieten zijn nota bene op alle punten in het ongelijk gesteld door de Haarlemse rechtbank…”

Als ik ook even mag? Dat is mij natuurlijk bekend. Het Haarlems Dagblad kwam destijds zelfs met een novum: de ‘anderhalfeiïge tweeling’ (vraag me niet hoe het biologisch mogelijk is). Maar waar het me om gaat, de Volkskrant laat de Drie Zusters Plus Pa drie bladzijden aan het woord zonder dat iets blijkt van de aanwezigheid van een interviewer.
Lees onderstaande tetraloog met aandacht, beste Raarlemmers, en speel hem zo mogelijk na in huiselijke kring:

Francis: We zijn heel blij een drieling te zijn.
Brigitte: Daar zijn we heel trots op.
Charlotte: Het gebeurt ook regelmatig dat we op precies hetzelfde moment, op precies dezelfde toon, precies hetzelfde zeggen.
(…)
Brigitte: Als we apart op scholen geplaatst zouden worden is dat de hel.
Francis: Onmogelijk.
Vader: Da’s de hel. Echt de hel.
Francis: Loop je in je eentje, dan zeggen ze ook al: dat is de drieling.
Brigitte: We hebben al genoeg ingeleverd – zelfs hier in de buurt kunnen we niet eens meer gewoon rondlopen.
Francis: Wij hebben al die problemen niet veroorzaakt.
Brigitte: Het gaat om het principe.

Is dit Beckett? Of toch meer Pinter? Scenarioschrijfster Maria Goos heeft in datzelfde Magazine een column – van dit soort teksten moet toch iets moois te maken zijn?

 

3 reacties op “Allemaal judoka’s”

  1. nou toch 😛 dacht ik, wat een leuke meiskes, wat een, dacht ik 😕 prachtig materiaal om te bederven, zeven dochters had de moeder, allen heetten brigitte, behalve francis, die charlotte genoemd werd…

  2. zouden ze destijds die knul een klap gegeven hebben of eerst een judoworp plus houdgreep. pff bruin judo..

    hoop dat ze binnenkort weer gewoon naar school en naar judo kunnen!

    marcel 😀

  3. Graag zou ik de schrijver van dit artikel eens willen ontmoeten aldus een van de halfeeneige drieling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *