Ga naar de inhoud

Verkeersinfarct!

Momenteel gaat alles hier in de buurt op de schop: het wegdek wordt vernieuwd, we krijgen nieuwe rioolbuizen (qua doorsnee geschikt voor een remake van de ‘The Third Man’) en – het kan niet op – er wordt een bergbezink aangelegd.

Voor aanvang van de werkzaamheden vreesde de wijkraad een ‘verkeersinfarct’ (dol ben ik op dat soort woorden!). Immers …. (gesputter) en …. (gepruttel) en daar komt nog bij …. (zwaar transport van onoverkomelijke bezwaren).

Als autoloos burger heb ik misschien makkelijk praten, maar van mij mag het onderhoud nog wel even duren. Zonder langsrazend verkeer waardeer je de schoonheid van de omgeving des te meer. Die heeft de ruwe twintigste eeuw betrekkelijk ongeschonden doorstaan, zoals te zien is op de website van de eerder genoemde wijkraad Kleverpark.

Daar staat voor de liefhebbers een collectie oude foto’s van Peter de Kort. Zeer de moeite waard. Ik neem er hier een op (De Van Ostadestraat in 1928) om jullie lekker te maken. Uiteraard met dank aan Peter.

3 reacties op “Verkeersinfarct!”

  1. maar je moet wel weten dat de mensen toen Arm waren, en Onwetend, en niet Mondig en dat ook de Ontplooiingskansen niet voor iedereen Gelijk waren. Daar kunnen wij van de MMM brigade niet vaak genoeg op wijzen 😕

  2. precies het is de bezegeling van de innige relatie van ko de boswachter en bob de bouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *