Ga naar de inhoud

Vinger in keel?

Vandaag nog iemand gebaren gemaakt die niet passen bij zijn functie?

Hans Hoogervorst is trouwens in Haarlem geboren en getogen, wisten jullie dat, beste Raarlemmers? In Schalkwijk om precies te zijn. Als het allemaal lukt met dat nieuwe zorgstelsel, komt zijn standbeeld plus huizenhoog voetstuk hier ter stede te staan.

En als ik even achteloos / terloops / quasi-nonchalant / alsof het voor mij de gewoonste zaak van de wereld is met de groten der aarde te verkeren een name mag droppen, lang vóór hij toetrad tot de VVD-gelederen stond ik op goede voet met hem. Hij was vrolijk gezelschap destijds in de Toneelschuur en puilde uit van de meningen – geleend, gestolen, of recentelijk voldaan met collegegeld.

Het is dat ik mijn memorabilia en souvenirs zo slordig beheer, anders had ik jullie hier een originele nieuwjaarskaart kunnen tonen, verzonden door de toekomstige Minister van Volksgezondheid als (pakweg) tweedejaars student. De foto toonde hem met gepaste trots in lamentabele toestand: gesloopt, uitgewoond, katterig, gehuld in een walm sigaretten- of andere rook. Omzoomd door spectaculair gezwollen oogleden en wallen als natte theebuiltjes, proberen zijn bloeddoorlopen oogjes zonder veel overtuiging de omgeving in kaart te brengen.

Het bijschrift was ‘Een sprankelend 1976 gewenst! Hans’

1 reactie op “Vinger in keel?”

  1. Ik dacht even te gaan lezen dat hij een sprankelend 1976 had gewenst met een vinger in zijn keel. Het viel me dus nog best mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *