Ga naar de inhoud

Levensloop

Haarlems grootste atletiekwedstrijd, jarenlang de TROS-loop, is dit jaar omgedoopt tot de Zilveren Kruis Achmea Loop. Ik was dit weekend in Drente, dus hier geen blaarstollend verslag van mijn fotofinish met de nummer 1879 van de uitslagenlijst bij de senioren vijftig plus. Volgend jaar beter. Wel iets over een andere loop, waaraan wij allen meedoen en waarbij wij alles geven: de levensloop.

Alsof ik in het oude leven nog geen zorgen genoeg heb, vond ik vrijdag tussen mijn paperassen ‘Het Nieuwe Leven’, een speciale editie van het ABP Magazine. Dit is de introductie:

Je werkt. Maar soms even niet.
Je neemt de tijd voor die ene cursus.
Of zorgt. Voor je kind. Voor je oude moeder.
Je doet het wat rustiger aan.
Wel werken, maar in jouw tempo.
Zo kun je best een paar jaar langer door.
Tot je definitief stopt. Wanneer, dat kies je zelf.
Dát is het nieuwe leven.

Je schrijft. Teksten. Korte zinnen.
Je polijst ze geduldig, zonder haast.
En je huichelt. Voor je klant. Het ABP.
Je stelt de zaken simpel voor –
Neerbuigend, als een wijze oom.
Dat nieuwe leven, jawel, het komt
Voor jou en mij – lang zal het niet duren.
Lees daarom eerst deze kleffe brochure.

Ik mislees die nieuwe samenstelling trouwens hardnekkig als LEVEN-SLOOP-REGELING. En over nieuwe samenstellingen gesproken, bij ‘ZORGTOESLAG’ denk ik steeds dat je er zorgen bij krijgt.

2 reacties op “Levensloop”

  1. ja, die kwam onverwacht hard aan. ik had hem al een maand in huis, komt natuurlijk omdat ik vijfentwintig jaar gerookt heb als een schoorsteen. vooral dat ‘voor je oude moeder’. alsof het een bootje is dat je nodig eens moet lakken. ja, humor hebben ze wel, terwijl ze toch in heerlen zitten. nou ja kid, met pete townsend zingen we gewoon dat we hopen te sterven voor we oud worden, right.

  2. En het lakken van je oude moeder valt best te combineren met die ene cursus.. hoef je weer minder vrije tijd te ‘kopen’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *