Ga naar de inhoud

Toppertje

Point Chaza uit Zimbabwe won gisteren de Zilveren Kruis Achmealoop in 1.05,25 uur – op blote voeten – gevolgd door zijn landgenoot Charles Soza (1.07,35) en de Keniaan Michael Misoi (1.07,54). Het zijn tijden waar ik in mijn beste jaren (toen coryfeeën als Nijboer, John Vermeulen en Marti ten Kate als eerste de Grote Markt bereikten) alleen van kon dromen. Maar zo slecht was ik toch ook weer niet. Ga maar na…

Plaatselijke held / Haarlemmer Cyril Mica liep dit jaar 1.15,01 en werd daarmee zevende van de efhonderd deelnemers. Eén vijftien, dat is 16,8 kilometer per uur… En één vijftien, die tijd heb ík ook staan bij de Trosloop, terwijl toentertijd dweilorkest de Muggenblazers nog niet aantrad langs de Ramplaan. En soms ging ik nog ietsje sneller op de halve marathon.

Zal ik vandaag maar eens niet toegeven aan mijn genetisch bepaalde, aangeboren, chronische relativeringszucht en hier ten overstaan van een paar miljard potentiële bezoekers constateren dat ik (zeker voor een losbollige amateur) gewoon een klasbak was? Een kanjer? Een regionale subtopper?

(Waarbij de aantekening past dat ik meestal geen kans had tegen Bertje Bols (dit jaar 1.44,54) , Keessie Hermans en Willem Westerholt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *