Ga naar de inhoud

Cleegaatjes

Wat zou jullie eerste reactie zijn, beste Raarlemmers, als je des ochtends nietsvermoedend brood ging winnen en Mariska Hulscher stond op de stoep van het bedrijf? Het overkwam Remko (36), Fred (49), Jacqueline (39) en Karin (43) van drukkerij Style Mathot in de Waarderpolder – ik was zelf geen getuige, maar baseer mij geheel op die bonanza van alle informatie tussen 24 en nul karaat, het Haarlems Dagblad. De Grote Broer wijdt een reportage van maar liefst een halve pagina aan deze overrompelende gebeurtenis.

Mariska Hulscher is van het RTL-4 programma Looking Good, begrijp ik, en als je pech hebt, krijg je haar op je dak gestuurd door de ‘cleegaatjes’, zoals de huisdichteres ze graag noemt. Cleegaatjes als Sandra en Daniëlle, die heel goed zijn met elkaar en die vinden dat sommige andere cleegaatjes en collega’s er écht níet uit zien en broeken dragen die absoluut niet meer kunnen en dito kapsels en die zich daar tegenaan bemoeien en er humoristische grapjes over maken en diezelfde grapjes nog eens maken als het maar geen vijf uur wil worden en (rebbelderebbel / giebeldegiebel) in een dolle bui of een melige bui, want ze hebben voortdurend buien, de hulp inroepen van de task force van Looking Good, bestaande uit visagiste, haarstylist, kledingstylist en natuurlijk Mariska Hulscher.

Links plaatst de krant een foto van het viertal vóór de metamorfose, rechts poseren ze in hun nieuwe uitdossing. Verkrampt. Geschokt. Ze lijken onder handen genomen door de taxidermist. Hopelijk krijgen ze slachtofferhulp. En oh ja, dan was er nog het verhaal van Ellen, die principieel weigerde. Maar ‘inmiddels is dit kleine incidentje vergeven en vergeten’. De lezer mag raden wie de absolutie schonk.

Het andere uiterste: in de Toneelschuur speelt dit weekend de mimevoorstelling ‘Falten’ van Karina Holla, een ode aan ‘het ouder wordende lichaam’. “Niet alleen buiten maar ook in het theater zelf is het heel gebruikelijk om oudere mensen af te schrijven, die cultuur van weggooien vind ik zonde.” Karina zegt het en de Volkskrant staat er helemaal achter. Die noemt de drie oudjes ‘stuk voor stuk prachtige expressieve bespelers van het lichaam’.

Dat is mijn goede voornemen voor morgen: een prachtige expressieve bespeler van mijn lichaam te zijn. Heerlijk lijkt me dat. Doen jullie mee? Probeer het gewoon eens en laat de cleegaatjes maar smiespelen.

1 reactie op “Cleegaatjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *