Ga naar de inhoud

Lazer op!

Het Raarlems Dagklad, zo nam ik me bij de oprichting voor, moet geen hangplek worden voor wildzeikers – niet iets à la Geen Stijl , waar iedereen te pas en te onplas zijn frustraties en restjes ressentiment loost. Ook tegen de fallout van mondiale ontwikkelingen wil ik dit weblog als het even kan afschermen, behoudens gevallen waarin Haarlemse binnenbrandjes en het wereldinferno elkaar raken. Zoals gisteren.

‘s Ochtend bij het doornemen van de kranten stuitte ik op allerlei milieu- en aanverwante narigheid: de palingen zijn in het niets opgelost, de kaviaarblikjes zullen als het zo doorgaat in de toekomst leeg blijven, in de Stille Zuidzee vissen ze op haaien met levende puppies (haak door de neus) en de poolkap zal in 2060 zijn gesmolten tot het formaat van een badmuts. Als modern mens archiveer je dat soort berichten zo onverschillig mogelijk in de container ‘klote voor jullie, maar ik kan er niets aan veranderen, beste puppies / beluga’s / glasaaltjes / ijsberen’ en dan is het tijd voor de crypto.

‘s Nachts liep ik door het Kenaupark naar huis. Ik wil dan graag een beetje mijmeren en turen naar de twinkelende sterren. Daar heb je recht op in een heldere, stille nacht. Maar ergens vanuit de binnenstad zwiepte een laserstraal als een zoeklicht honderden meters door de stratosfeer. Aan het eind van de straal draaiden onophoudelijk een stuk of acht stippen rond. Rusteloos. Agressief. Zinloos. En het ergerde me mateloos. Welke gek moet mij lastig vallen met zijn citroenstamper van licht? Wat is daar leuk aan? En wie geeft toestemming voor zoiets??? Welke wethouder heeft het Haarlemse luchtruim in zijn portefeuille?

Die laserlichtvervuiling was me al eerder opgevallen (het is ieder weekend), maar nooit eerder stoorde ik me er in die mate aan als gisteren. Waarschijnlijk had ik de container met verre problemen niet goed afgesloten. En dan is het des te ergerlijker als dicht bij huis (in my backyard) dit soort stupide, niet te negeren aandachttrekkerij van die door pillen gedreven discodombo’s… Nou ja, mag ik veronderstellen dat jullie de rest zelf ik kunnen vullen?

5 reacties op “Lazer op!”

  1. Als je een commando gaat vormen om een halt toe te roepen aan deze ultieme uiting van debilisering van de samenleving, dan doe ik mee!

  2. ach, als je je de geestelijke leegte voorstelt die er achter dit soort eenzaamheid moet zitten, dan is dat wel weer een ruimtescheppend idee :/

  3. Nu zitten die puppy’s mij ook dwars. Ik wist het nog niet. Om over de poolkap nog maar te zwijgen, wat ik wel wist. Maar ik ben nu dus gewaarschuwd als ik straks mijn hondje ga uitlaten en bijvoorbeeld op de kapotte bierflessen van de dombo’s hier trap (nee, wij hebben nog geen laserstralen). En een gewaarschuwd mens…

  4. Joost, ben je aan het radicaliseren? Ik stel voor eerst de verzamelde wethouders een kans te geven.
    buijs: in ‘the dark ages’ leven en toch ongewenst bestraald worden gaat mij wat ver…
    Frutti: sorry! Droom er niet van. Het berichtje ging over een actiegroep TEGEN puppy’s als levend aas (misschien dat dat een troostje is).

  5. In een stadscentrum als Haarlem wordt ook aan jeugd gedacht zodat zij uitkunnen gaan. een laserstraal uit een uitgaansgelegenheid hoort daar in geheel Nederland al heel wat jaren bij. Om dit meteen te associeren met pillengebruik vind ik geen verstandige opmerking. U denkt dat U recht hebt op wat? Ga ergens anders wonen of ga eens wat stijlvols verzinnen zoals U aangeeft op Uw column. U doet mij denken aan Jan Frusto. Gegroet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *