Ga naar de inhoud

Kijkgewoonten

In afwachting van de overname door Telefónica deed KPN een onderzoek onder 38.000 mensen naar hun kijkgewoonten.

Een ruime meerderheid van de geënquêteerden (75%) kijkt het liefst tv in kleermakerszit, maar ook de spagaat en het vogelnestje zijn populair. TV-kijken blijkt voor de modale Nederlander prima te combineren met andere activiteiten, waarbij Chinese acupunctuur, ordinair bekvechten en niet-westerse borstimplantatie er uitspringen.

En we snoepen natuurlijk voor de buis, en niet zo’n beetje! Veel ulevellen, hagelslag zó uit het pak en kilo’s raasdonders, al dan niet met spek; de allerarmsten sabbelen op een oude dekbedhoes. Vrouwen dragen het liefst de Avro-bode onder hun trui voor het geval de CV uitvalt; hun partners daarentegen wikkelen zich graag strak in huishoudfolie, vanwege de isolerende eigenschappen van dit materiaal. Het storendst vinden we puirammers, maar ook illegale vuilstort in de huiskamer staat hoog op de lijst van ergernissen tijdens ons favoriete programma.

Enfin, de werkelijke uitkomsten kan een ieder zelf bedenken zonder de hulp van 38.000 vrienden en bekenden. En wie het niet kan, storte zich op de voorpagina van het Haarlems Dagblad voor de resultaten.

In ons eigen Haarlem ondertussen: Mr. Teus Vreugdenhil van de SGP / Christenunie wist het al jaren, maar nu is het bevestigd door een onafhankelijk bureau (K+V organisatie adviesbureau uit Arnhem): het onderhoud aan bruggen, wegen, kades, enz. is twee decennia schromelijk verwaarloosd en het zal een reusachtige financiële inspanning vergen dit verzuim goed te maken. B&W willen er nog niet aan, maar Jan de Ridder (PvdA-raadslid, voorzitter van de Rekenkamer en iemand met een nuchtere kijk op de zaken) vindt dat het college de feiten onder ogen moet zien: “De noodklok moet echt geluid worden.”

Ik raad Jan aan eens een kijkje te nemen bij die Haarlemse noodklok. Ik ken die klok. Je moet eerst een keukentrapje pakken om bij het touw te komen (een tante van de gemeentesecretaris heeft ooit een stuk afgeknipt om er haar peignoir mee dicht te binden) en dan nog: de klepel ontbreekt en in de klok huist een vleermuizensoort waarvan biologen tot voor kort dachten dat hij sinds het Spaans beleg was uitgestorven. Kwestie van achterstallig…

2 reacties op “Kijkgewoonten”

  1. De ChristenUnie heeft in al 1984 het college gewezen op de slechte staat van de Haarlemse bruggen.
    Onzin zei onze Elisabeth toen, de bruggen zijn in prima conditie. Ook toen was het de PvdA.
    De ChristenUnie hete toen nog RPF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *