Ga naar de inhoud

‘Il divino’ ja of nee?

Op de opiniepagina van Grote Broer het Haarlems Dagblad staat op zaterdag de uitslag van de wekelijkse poll. Ditmaal over het Lennaert Nijgh monument, waar ik al eerder over schreef. 39% vindt die A-Z een verrijking voor de stad, 61% is het daarmee oneens. Een laag rapportcijfer voor beeldend kunstenaar Marinus Boezem, al spelen soms oneigenlijke overwegingen mee:

Met alle respect voor mijnheer Nijgh, maar laat de gemeente beter het geld besteden aan het bestrijden van de armoede om ons heen die hand over hand toeneemt!

De stelling voor de komende week bezorgt mij (na mijn worsteling van gisteren met de slogans van drogisterijketen DA) nieuwe hoofdbrekens. Met een variant op Louis van Gaals bon mot dacht ik vanochtend, zijn hullie nou zo slim of ben ik nou zo dom? Want wat schotelt de HD-redactie ons voor:

Ik ga naar de Michelangelo-tentoonstelling in Teylers Museum

– Mee eens
– Mee oneens

Die ‘oneens’-stemmers, zijn dat degenen die eigenlijk gruwelijk de schurft hebben aan die hele Italiaanse Renaissance, maar door hun partners aan de haren naar de tekeningen van ‘il divino’ worden gesleept???????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *