Ga naar de inhoud

Dom kleppen en klappen

Herinneren jullie je advocaat Beijen nog, beste Raarlemmers? Hij verdedigt de Haarlemse kickboxer die er van wordt verdacht caféhouder Peter Poelarends te hebben gedood met ‘een goede klap’.

Donderdag eiste de officier van justitie – ook tijdens deze Indian summer eisen ze unverfroren door – zes jaar tegen Beijens cliënt, die zijn slachtoffer volgens meerdere getuigen totaal onverwacht en zeer hard midden in het gezicht sloeg. ‘Poelarends vloog daarbij zelfs in de lucht en ging als een plank neer. Hij liep breuken aan zijn oogkassen, een schedelbreuk en zwaar hersenletsel op’, aldus het HD.

‘Dat zulke dingen in IJmuiden mogelijk zijn’, hoort u mij niet jammeren. Boys will be boys en kickboxers will be kickboxers. Echter, zo’n advocaat… die gasten hoeven zich van mij de casuïstiek niet van het brood te laten eten, maar van deze Beijen krijg ik echt het zuur:

Advocaat Beijen gaat ervan uit dat zijn cliënt Poelarends heeft geslagen. “Maar ik acht hem niet verantwoordelijk voor de dood van Peter. Er is geen causaal verband tussen de klap en diens dood. De klap heeft de val veroorzaakt. De uiteindelijke schedelbreuk en het hersenletsel de dood.”

De vijfdelige Kruidvat filosofiecassette (3245 pagina’s) heb ik nog niet tot mijn beschikking, maar ik meen te weten dat er geleerden bestaan die in het vleugelgewapper van een vlinder in het Amazonewoud de oorzaak zien van tornado’s een paar werelddelen verderop.

‘Géén causaal verband’?

1 reactie op “Dom kleppen en klappen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *