Ga naar de inhoud

Mystery Man de mist in

Veel mysterie in Grote Broer het Haarlems Dagblad vandaag. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW voor intimi) zet mystery cars in bij APK-keuringen, om er achter te komen of garagehouders bona- dan wel malafide zijn. De keurders gekeurd, zeg maar.

En dan zijn er ook nog de medewerkers van John Howard, voorzitter van een Brits consumentenpanel. Die doen aan mysteryshopping. Vermomd als financiële onbenullen buurten ze bij banken en leeninstellingen en laten zich daar kwansuis (jawel!) wurghypotheken en doodlopende kredieten aansmeren.

Dichter bij huis was er het unieke debacle van de ‘Mystery Man’, een alom gevierd straatartiest die helemaal uit Amsterdam kwam scooteren om hier op de zonnige Grote Markt op te treden en niet één cent wist te beuren toen hij met de pet rondging. “Werkelijk niemand stak zijn hand uit. Het was net een rare film. Ik snap hier echt helemaal niets van.”

Van Italianen en Spanjaarden verwacht hij niet anders, maar dat Haarlemmers zo gierig waren… Hij heeft het nog niet verwerkt.

Voor mij is dit ook nieuw. Toen er laatst iemand trompet speelde in de treincoupé, kreeg die tot mijn afgrijzen geld toegestopt door enkele stadgenoten. Ik zoek het dus in een andere richting. Me dunkt dat de mysterie-markt zo langzamerhand verzadigd is. Mystery-cars, mystery-shoppers, mystery-men – de mensen hebben kennelijk zoiets van, je ken onderhand je eigen vrouw niet meer vertrouwen. Voor hetzelfde geld is het een mystery-wife.

‘Mystery Man’, ammehoela!

4 reacties op “Mystery Man de mist in”

  1. Harrie van der Meulen

    De Haarlemmers mogen zichzelf feliciteren met hun goede smaak. Enkele weken terug werden m’n zoontje van 7 en ik onverhoeds geconfronteerd met deze straatartiest. Vlakbij Artis, tegenover het Wertheimpark. Uit een op z’n scooter gemonteerde geluidsinstallatie kwam een godvergeten teringherrie en de Mystery Man was gekleed als een monsterlijk insect met een motorhelm op. Voorlopig krijg ik m’n zoontje niet meer mee naar de krokodillen.
    In plaats van te klagen dat hij geen cent van de Haarlemmers ontvangen heeft, mag hij zich gelukkig prijzen dat hij niet bij kop en kont aan de Amsterdamse Poort is gezet. Om over een erger lot nog maar te zwijgen…

  2. ik ken iemand en dan is een ongelooflijk bot stuk vreten. en die gaat ook wel eens uit als mystery guest. die zal je op je dak geschoven krijgen. ben je mooi de sigaar.

  3. In het Haarlems Dagblad van maandag las ik dat de politie op zoek is naar een Mystery Man op een scooter. De man kwam het geld terugbrengen(!) van een zojuist bij de pinautomaat beroofde vrouw. Zou de straatartiest noodgedwongen van beroep zijn veranderd? Ik heb nog wel een cape voor hem.

  4. Dit is geen Mystery Man voor halve dagen, als we het allemaal over dezelfde hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *