Ga naar de inhoud

Kleed u zich maar uit

De Haagse zorgaanbieder Meavita gaat hulp bieden via de tv-foon. Door een eigen interactief televisiekanaal worden verscheidene diensten aangeboden. Het HD komt (zonder het aan wie dan ook toe te schrijven) met dit citaat: “De tv-foon moet uiteindelijk zorg op afstand leveren, omdat in sommige gevallen een huisarts, specialist of thuiszorgmedewerker niet altijd bij iemand aanwezig hoeft te zijn om te weten hoe het met diegene gaat. De huur van het systeem zal rond de 20 euro liggen, maar Meavita denkt op den duur op ongeveer 10 euro per maand uit te komen.”

Vindingrijk, hoor, daar niet van, maar 20 euro per maand? Eigen interactief tv-kanaal? Ze zullen er wel over hebben nagedacht in alle echelons van die nobele organisatie, dus ik durf het bijna niet te vragen. Maarruh… wat is er eigenlijk mis met MSN? Daar woedt al een paar jaar een pandemie: jongeren (om over erger maar te zwijgen) tonen moedwillig en zonder noemenswaardige aanmoediging hun delen edel en onedel aan belangstellende leeftijdgenoten (om over erger maar te zwijgen). Via de webcam, met de complimenten van Bill Gates.

Dan moet het met de gediplomeerde dermatoloog, de gynaecoloog en de bewegingstherapeut toch ook lukken? Een flitsende publiciteitscampagne met een pakkende naam (‘Zorgexhibitie!”) en een jolig motto (‘Gaan met die banaan!”) en geen patiënt die zal schrikken als de zorger op afstand zegt: “Kleed u zich maar even uit.”

2 reacties op “Kleed u zich maar uit”

  1. een digitale lijfarts voor een tientje per maand klinkt niet slecht. maar mijn analoge lijfarts heeft dat in de afgelopen dertig jaar niet aan mij verdiend, de somma van twaalf maal tien maal dertig is zesendertighonderd euro. of toch wel? met rente trouwens 7200 euro..

  2. Altijd moeilijk vergelijken, die bedragen in de gezondheidszorg. Heb je voor 7200 euro al een knappe mitella tegenwoordig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *