Ga naar de inhoud

Hulp bij alles

In de Consumentengids een interview met de nieuwe voorzitter van de Consumentenbond, Thom de Graaf. “Iedereen is consument”, staat erboven. Je moet maar durven! Na deze controversiële stellingname, onthult de ex-politicus dat zijn beste aankoop van 2005 de Tom Tom Navigator was (opdracht: bedenk zelf een leuke woordspeling door twee keer één letter toe te voegen!).

Thom Thoms liefste wens op consumentengebied is een apparaat dat ALLES kan. ‘Ik heb weleens een pda gezien die je persoonlijke voorkeuren kent en je bijvoorbeeld naar een goed hotel in een vreemde stad leidt. Zoiets wil ik en dat moet dan gelijk mijn mp3-speler zijn, mijn telefoon, camera enzovoort. Je ziet wel allerlei combinaties, maar dat ene apparaatje dat de rest overbodig maakt is er nog niet.’

Laat ik nou vroeger precies zoiets gehad hebben als De Graaf bedoelt! Ik was pas een jaar of drie. Echt reuze handig als je de weg niet wist, of honger had of je onveilig voelde. Al mijn persoonlijke voorkeuren en wensen stonden ingeprogrammeerd. Met soft touch toetsen, stemherkenning, en altijd standby. Later, toen ik broers en een zusje kreeg, moest ik er samen mee doen – dan raakten de batterijen wel eens leeg of had ik soms storing. Op een gegeven ogenblik maak je er vanzelf minder gebruik van. Hoe heette het nou ook weer? O ja, ik heb het al.

Mama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *