Ga naar de inhoud

Afneembare natuur

Haarlem houdt niet van bomen, constateert Chiel Braat verbitterd in zijn schitterende tekeningenboek ‘Gesloopt Verleden Tijd’ (ik schreef er al eerder over). Inmiddels blijkt dat Haarlem evenmin van struiken houdt. Op diverse plekken in de stad, onder meer in het Houtvaartkwartier, zullen bossages worden gerooid, meldde het Haarlems Dagblad vrijdag. Op de vrijgekomen plekken moet gras komen. Jawel, GRAS! Jullie weten wel, beste Raarlemmers, van die conformistische, karakterloze, saaie groene sprietjes. ‘Het is een bezuinigingsmaatregel, geeft een woordvoerster van de gemeente toe. Maar ook een ‘kwaliteitsimpuls’.’

Dat laatste heeft dan te maken met veiligheid. Naar voorspeld zullen ettelijke bendes ontheemde struikrovers de stad ontvluchten. Als grasrover ligt je basisinkomen fors lager, dus omscholing loont niet voor deze groep.

En dan nog, zullen ze denken, het is ten zeerste de vraag hoe lang Haarlem van gras blijft houden. Ook gras vergt immers onderhoud, en zodra dat besef doordringt op ambtelijk niveau, zouden de zompige gazonnetjes best eens vervangen kunnen worden door onderhoudsvriendelijk vinyl, linoleum of rubber – in diverse nostalgische groentinten te bekomen bij onze nationaleTegelpaleizen en Tapijtgiganten. Met wellicht, als de begroting het toelaat, decoratieve kunstboompjes?

Een kwaliteitsimpuls voor hooikoortspatiënten!

P.S. Bij de buren is het niet beter. De gemeente Bloemendaal wil 42 linden kappen om de Julianalaan van meer ‘duurzame veiligheid’ te verzekeren, ondanks dat praktisch alle bewoners tegen dat plan zijn.

3 reacties op “Afneembare natuur”

  1. toch toont het maar aan dat het niet zo heel slecht was om het literatuuronderwijs af te schaffen. zonder elsschot, reve of carmiggelt heeft het ambtelijk niveau een nieuwe werkelijkheid geschapen met ‘kwaliteitsimpulsen’ en ‘duurzame veiligheid’, een werkelijkheid die niet alleen op papier, maar ook in het echt bestaat. in het echt en wel op dwingende wijze, want wie tegen duurzame veiligheid is, laat zich kennen als iemand die voor duurzame onveiligheid is. 😮

  2. Marjan Zoon, een van de twee kandidaten voor het fractievoorzitterschap van de PvdA Haarlem antwoordt op de vraag wat haar onderscheidt van haar tegenstrever: “Ik zal meer sturen op het proces en minder op de inhoud.”
    Kijk, dan ben je goed bezig! Ik hoop dat het een duurzame vrouw is, dan kunnen we nog veel plezier aan haar beleven.

  3. ik dacht dat alle vrouwen die marjan heten duurzaam waren, dat er m.a.w. geen marjannen te krijgen zijn zonder certificaat van duurzaamheid. maar ja, ik ben ook maar een mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *