Ga naar de inhoud

Komrijs Keus

‘Onnozel zijn ze allerminst. Ze hebben hun doden gewild, ze hebben hun doden gekregen’, schrijft Gerrit Komrij vandaag in NRC in zijn commentaar op de persconferentie van Rita Verdonk en Piet Hein Donner na de brand bij Schiphol.

Gisteren na het debat in Amsterdam was de allesoverheersende vraag: “Denk je nou echt dat Theo hier blij mee zou zijn geweest?” Die vraag kun je naar aanleiding van Komrijs eruptie opnieuw stellen. Van onze Theo weet ik het niet, maar mij, sprekend als VRIEND van vooral MIJZELF, stuit dit soort aantijgingen tegen de borst. Gratuit, achterbaks en overbodig. Haat vermomd als satire.

Hier in Haarlem kwamen 200 mensen bijeen op de Grote Markt om de in het detentiecentrum omgekomen Turkse Koerd Kemal Sahan op waardige wijze te herdenken. In de regen. Goede kans dat Komrij zijn quasi-furieuze requisitoir mailde vanaf een lauwwarm Portugees terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *