Ga naar de inhoud

Neuk zonder leuk

– ‘Ebjedurgeneuk’?
– Wut?
– ‘Ebjedurgeneuk’?

Zomaar een gesprekje tussen twee fietsers, onopvallend geklede jongens van een jaar of zeventien, die sloom langsrijden richting Overveen. Het antwoord wordt overstemd door een auto.

Ik moest denken aan Letterlievende Vereniging J.J. Cremer, die amechtig probeert mee te gaan in het tempo van de moderne tijd en tegenwoordig met seksattributen stoeit op het podium (zie mijn log van gisteren).

Stel, je bent daar regisseur en je wilt écht recht doen aan de contemporaine mores… Het zou je dágen repeteren kosten om die brave amateur-acteurs bovenstaand dialoogje te laten zeggen met de vereiste toonloosheid, dwz zonder enige schijn van inleving en werkelijke belangstelling.

– Heb jij haar geneu…
– Nee, nee, nee, Gijs! Wat heb ik je nou net gezegd? NIET aan de betekenis denken. Het zijn maar woorden. GEEN EMOTIE! En NIET ar-ti-cu-le-ren! Praat alsof je bang bent een olijfpit in te slikken. En je moet er geen beeld bij hebben. Wacht, ik heb het: je gaat naar de garage om je auto op te halen en zegt tegen die man: “Ebje’m-uitgedeuk’?” Probeer dat eerst eens.
– ‘Ebje’m-uitgedeuk’?
– Goed! En nú maak je ervan “Ebjedurgedeuk’?
– ‘Ebjedurgedeuk’?
– En NU je tekst!
– Heb jij haar gen-eukt?

(exit regisseur)

2 reacties op “Neuk zonder leuk”

  1. voor mij graag een broodje ros, een oorlog en leg ook een open ruggetje in de frituur 😀 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *