Ga naar de inhoud

Meldpunt laksheid

Er zijn meldpunten voor kinderporno, kindermishandeling, stalking, racisme op het internet, vermisten, bijwerkingen van medicijnen en ga zo maar door. Vandaag had ik mij nuttig willen maken door het Landelijk Meldpunt Misplaatste Infantiliteit op te richten, met als directe aanleiding die zeepjes waarmee de directie van de provincie Noord-Holland zijn handen in onschuld probeerde te wassen bij de personeelsreorganisatie.

Want wie van ons heeft niet te lijden onder dit soort kinderachtige onzin? Het surpriseseizoen loopt onderhand van 6 december tot 5 december… Overheidsinstellingen en gerenommeerde instituten sturen enveloppen die je moet openmaken met een ritssluiting, met spannende drukknoopjes, door een kaboutertje aan zijn neus te trekken… Je kan het zo leuk niet bedenken! Je wordt als hoogopgeleide vijftigjarige gepaaid met kwartetspellen, stickers en trekpoppen. Hoe onbenulliger hoe beter.

Helaas, ik heb geen recht van spreken, mijn Meldpunt is er nog niet. Het was weer eens zo’n dag ik niets oprichtte.

Bij de ‘Zingende Zeerover’ (of zoiets) in Zandvoort kostte een matig kopje uiensoep vier euro en ik zwoer ter plekke een dure eed de nieuwe franchise AR-OMA op te zetten – warm-menselijke soep op locatie gekookt door ‘live’ oma’s (een leuke aanvulling op de AOW!) in pannen van vers email: altijd op basis van zelf getrokken bouillon (schenkel met been) en besprenkeld met groene kruiden. Dagelijks keus uit vier soorten soep voor de standaardprijs (inclusief brood) van twee euro. “Binnenkort verrijzen AR-OMA vestigingen in heel Nederland”, riep ik dreigend naar het keukenpersoneel daar in de Gepeperde Piraat.

Maar ja… Zelfs de stoofpeertjes heb ik vanavond niet klaargemaakt. Daar had ik gelukkig een geldig excuus voor. Ik kon geen weerstand bieden aan het overgebleven Sint Maartensnoep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *