Ga naar de inhoud

Actieve inspanningen

De armlastige gemeente Velsen onderzoekt via een makelaar momenteel wat het landgoed /museum Beeckestijn doet op de cultureelerfgoedmarkt. De voorgenomen verkoop stuit op fikse weerstand. Vrijwilligers van het museum bezetten het gebouw afgelopen vrijdag, een bataljon hoogleraren bestookt Medy van der Laan tot ze geen NPS meer kan zeggen en het laatste is dat de Stichting Vrienden van Beeckestijn een samenwerkingsverband heeft gesmeed waartoe ook Natuurmonumenten en de Kastelenstichting behoren. Mogelijk zouden de deelnemende organisaties kans zien exploitatie en beheer op zich te nemen.

Hé, mijn bête noir van vrijdag, de provincie Noord-Holland, laat zich ook niet onbetuigd! In NRC verkondigt woordvoerder Marijke Ottevanger dat ook de provincie het heel vervelend zou vinden als het museum zou moeten sluiten. Men hoopt dat het museum blijft bestaan.

Echter: “We doen geen actieve inspanningen om de Gemeenteraad op andere gedachten te brengen.”

Ze hopen wel ontzettend actief, ze hopen met man en macht, ze hopen zich collectief het leplazerus, sop of geen sop, met of zonder zeepjes, laat daar geen misverstand over bestaan, alleen die actieve inspanningen, tja… weet je, dat is nou nét een brug te ver. Je moet ze ook weer niet overvragen.

Laten wij de provincie Noord-Holland derhalve danken voor haar passieve inspanningen tot zover en voortaan, zowel privé als zakelijk, allemaal ons voordeel doen met die veelbelovende frase: ‘actieve inspanningen’.

Ik heb nog geen ‘actieve inspanningen’ gedaan – zeg nou zelf, dat klinkt toch veel beter dan ‘het zal mij mijn reet roesten’?

Die stoofpeertjes liggen er ook nog steeds. Hoelang kun je die bewaren buiten de koelkast?

1 reactie op “Actieve inspanningen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *