Ga naar de inhoud

BOA’s

Om de veiligheid te bevorderen en vuiligheid tegen te gaan, zet de gemeente Haarlem BOA’s in. Geen zoetsappige waarschuwing door een stadswacht meer bij hufterig gedrag: onze BOA’s sleuren de wetsovertreder mee naar een steegje, waar hij langzaam doch efficiënt wordt gewurgd. Deze duurzame kwaliteitsimpuls die onze gemeente invoerde na …

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Oh, we zijn weer melig vandaag? In dat geval peren we ‘m gelijk weer…”

Niet zo snel aangebrand, jongens(m/v)!. Het is wel degelijk een onderwerp van belang. ‘Starring’ PvdA-wethouder Maarten Divendal, die in het Haarlems Dagblad meer bevoegdheden verlangt voor zijn BOA’s, ofwel Bijzondere Opsporings-Ambtenaren. Ik heb met Divendal gesproken en die man is werkelijk niet te stuiten.

MD: “Je snapt wel, die BOA’s zijn nog maar het begin. Ik kan niet toveren, maar als het aan mij ligt lopen hier in de stad binnen luttele jaren ook HYENA’s, ORKA’s en PANDA’s rond. Dan moet Den Haag natuurlijk wel een beetje meewerken”

Het RD: “Kunt u ons even bijpraten over die AFKO’s?”

MD: “Pardon?”

RD: “Afkortingen.”

MD: “Oh ja… HYENA staat voor HYgiëne- En Netheids-Ambtenaar. Uitpuilende vuilniscontainers, rommel op straat, dat soort dingen. De ORKA is een Opvoedings-, Recivilisatie- en Karaktervorming Ambtenaar. Vooral voor jongeren die dreigen af te drijven – de ORKA weet daar raad mee als geen ander. En PANDA’s… ach, die hebben meer een symboolfunctie, die moeten vooral zichtbaar zijn voor het publiek.”

RD: “En het acroniem?”

MD: “Pardon?”

RD: “Waarom heten ze PANDA’s?”

MD: “Je hebt je huiswerk wel slecht gedaan. Politie Akademie? Nee, Dankjefeestelijk- Ambtenaren.”

RD: “Maarruh… met alle respect, is dat niet een beetje over the top, zo’n hele menagerie…?”

MD: “Dieven moet je met dieven vangen, en als mensen zich als beesten gedragen… vul de rest zelf maar in. Als het aan mij ligt komt er ook nog een team PIRANHA’s bij. Alleen, op het stadhuis breken ze zich nog het hoofd waar die afkorting voor zou moeten staan. Mocht jij nog wat weten, hoor ik het graag van je.”

 

6 reacties op “BOA’s”

 1. Maarten Divendal

  Beste Marius,
  ik ben blij dat er iemand is die het allemaal goed begrijpt hoe het in elkaar zit!
  Vriendelijke groet,
  Maarten Divendal

 2. nee man, we hebben een g, we hebben een o, we hebben een e,we hebben en t, we hebben een h, we hebben een e::: goethe 😛

 3. Hé, Goethe – en toevallig was vanavond ook het Nibelungenlied, uh… nee, Faust bij Domino Day (en Hamlet Quasimodo, de Ilias, enz)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *