Ga naar de inhoud

Grafdansen

In de NRC van vanavond danst professor Arnold Heertje met zijn bekende lompheid op het graf van het Nederlandse onderwijs. Dat scheelt de onderwijsredactie van het Raarlems Dagklad weer werk (mijn eigen macabere dansjes zijn elders trouwens nog wel te bekijken).

Hier dus geen diepsnijdende analyse naar aanleiding van Maria van der Hoevens knieval eerder deze week; geen geraas en getier tegen de kaalslag van de afgelopen dertig jaar. Ik zal het laten bij een minuut stilte voor Meester Mattijs, die onverwacht het NCRV-kinderprogramma ‘Willem Wever’ op zijn dak gestuurd kreeg. Dat programma toetst onderwijzers van groep acht op parate kennis, en deed gisteren de Heemsteedse Voorwegschool aan. Grote Broer het HD brengt een sfeerreportage met foto.

Een vlotte, geinige gozer, zo te zien, die Mattijs. Zo’n knul die bij een barbecue de aanmaakblokjes aansteekt en de spiesjes draait als ze te hard dreigen te schroeien. Een hele goeie voor een vriendenploeg. Maar wie de Minister van Justitie is? Oei… Een sommetje dan maar: een half plus een derde is…

Wat!? Breuken? Hij geeft het op.

En wordt door de kinderen met taart bekogeld.

(Het juiste antwoord plus uitwerking morgen in het Raarlems Dagklad)

2 reacties op “Grafdansen”

  1. jaja, de voorwegschool, sinds 1630 de oudste school van nederland, dus toen die school gesticht werd was hij meteen de oudste school van nederland. zulke grapjes maakten mijn schoolmeesters vroeger, zulke fouten de huidige. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *