Ga naar de inhoud

Vagina-monoloog

WAARSCHUWING AAN DE LEZER

WAARDE STUDENT VAN HET VAGIJN
VERMOEDELIJK MOET U ELDERS ZIJN!
HET RADA IS EEN RESPECTABEL ADRES,
HIER GEEN GRATIS ANATOMISCHE LES.
WAT U ZOCHT, VINDT U BLIKSEMSNEL
DOOR TE KLIKKEN OP WWW.KUT.NL

________________________________

Het meisje tegenover mij in de trein zit braaf te lezen in een ogenschijnlijk weinig opwindende syllabus, als haar mobiel gaat. Snerpend. Vooruit dan maar. Haar stem draagt ver en ik zit dichtbij, maar ook op dat soort irritaties raak je ingesteld als onversaagde OV-reiziger. Na twee zinnen hoor ik de eerste ‘kut’ door de coupé knallen.- Goh, wat kut…

Ik bedenk eerst dat ze misschien met een ziek zusje praat in wier binnenste de artsen nu iets hongerigs en gemeens hebben aangeboord. In dat geval… ‘Kut, dit is Halfweg pas, ik denk niet dat ik het nog haal’… ‘Wat ik altijd zo kut vind, is als die tentamens zo dicht op elkaar gepland zitten’… ‘Best wel kut dat het al zo gauw Sinterklaas is’…  ‘Weet je wat die kut ook nog zei?’ Niks zusje dus. Ze kutvert maar door. Accentloos. Onverminderd hard.

Een tijdje amuseer ik me door simultaan te vertalen naar de uitdrukkingen die ik in haar plaats zou gebruiken om zo’n k-gevoel met dezelfde intensiteit uit te drukken: Jemig, sneu, ietwat onhandig, tuthola, lichtelijk teleurstellend, akelig, wat rot…

Dan is het welletjes. Wat me stoort is niet zo zeer het beperkte en grove taalgebruik; taalmodes veranderen en haar ‘kut’ is het mijne niet. Het is veeleer de arrogantie: dat het geen moment bij die griet opkomt rekening te houden met mogelijke gevoeligheden van andere passagiers. Die worden behandeld zoals vroeger het personeel dat rustig mocht toekijken terwijl mevrouw de barones zich uitkleedde of waste.

Ik spreek haar aan, op gedecideerde toon, en leg uit wat me dwars zit. Van het een komt het ander. Nu zit ze hier naast me en als ik dit stukje af heb, nemen we het synoniemenwoordenboek erbij en …(bedenk zelf een eind aan dit verhaal)

.

8 reacties op “Vagina-monoloog”

  1. Wat een kut vervelende reis. Hoe is het met het synoniemenwoordenboek afgelopen?

  2. Ze vond het k… nergens voor nodig. Uiteindelijk spraken we toch niet dezelfde taal.

  3. Sharai en Michael

    Jasperssssssssss…geweldig bent u we moegn blij zijn met zo een leraar! 😀 😉

  4. Hey cool. Ik heb t gebruikt voor drama bij mij op school, want ik moest nog een monoloog!! 😀

  5. Nu zit ze hier naast me en als ik dit stukje af heb, nemen we het synoniemenwoordenboek erbij en leg ik haar uit welke fatsoenlijke woorden in plaats van kut gebruikt kunnen worden. Zo leert ze toch nog wat…

  6. Nu zit ze hier naast me en als ik dit stukje af heb, nemen we het synoniemenwoordenboek erbij en … KUT!

  7. Na van het een komt het ander: ‘en inmiddels ligt zij begraven in mijn achtertuin ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *